Свободно време

Алберт Айнщайн за любовта - едно писмо до дъщеря му

Любовта се разгръща и разбулва

03.09.2019г. / 06 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

"Има изключително мощна сила, за която досега науката не е намерила официално обяснение. Това е сила, която включва и управлява всички останали и е дори зад всяко явление, проявяващо се във Вселената. Тази сила все още не е идентифицирана от нас. Тази универсална сила е ЛЮБОВТА. Когато учените търсеха единна теория на Вселената, те забравиха за най-мощната невидима сила. Любовта е Светлина, която просветлява тези, които я дават и я получават.

Любовта е гравитацията, защото тя кара някои хора се чувстват привлечени от други. Любовта е сила, защото тя умножава най-доброто, което имаме и позволява на човечеството да не се самоунищожи в своя сляп егоизъм. Любовта се разгръща и разбулва. За любовта ние живеем и умираме. Любовта е Бог и Бог е любов. Ако вместо E=mc2, приемем, че енергията за изцеляването на света може да се получи чрез Любов, умножена по скоростта на Светлината на квадрат, стигаме до заключението, че Любовта е най-мощната сила, която съществува.

Свързани статии

След провала на човечеството в използването и контрола над останалите сили на Вселената, които са се обърнали срещу нас, е наложително спешно да се подкрепим с един друг вид енергия. Ако искаме нашия вид да оцелее, ако търсим смисъла в живота, ако искаме да спасим света и всяко съзнаващо същество, което го обитава, любовта е точният и единствен отговор. Може би още не сме готови да направим бомба на любовта, достатъчно мощна, за да унищожи изцяло омразата, егоизма и алчността, които опустошават планетата.

Въпреки това, всеки човек носи в себе си малък, но мощен генератор на любовта, чиято енергия очаква да бъде освободена.Когато се научим да даваме и да получаваме тази универсална енергия, скъпа Лизерл, ние ще потвърдим, че любовта побеждава всичко, че е в състояние да се издигне над всичко, защото любовта е квинтесенцията на живота.

Алберт Айнщайн - "От писмо до дъщеря му."

Коментирай
Свободно време