Свободно време

Женя Костадинова за модерните банки

Как банкирането се улесни

05.09.2019г. / 05 31ч.
Михаела Лазарова
Женя Костадинова заема позиция „Главен Експерт Банкови услуги“ в ПроКредит Банк. Снимка: ПроКредит Банк

Женя Костадинова заема позиция „Главен Експерт Банкови услуги“ в ПроКредит Банк. Снимка: ПроКредит Банк

Женя Костадинова заема позиция „Главен Експерт Банкови услуги“ в ПроКредит Банк от януари 2014 г. Тя става част от екипа на банката през юли 2008 г., стартирайки като „Експерт Банкови услуги“ в клон Пловдив. През 2008 г. завършва Пловдивски университет “Паисий Хилендарски” със специалност бакалавър Маркетинг, а веднага след това и магистър Финансов мениджмънт. Избира да работи в банка, тъй като ѝ харесва комуникацията с клиенти и работата в екип. През свободното си време обича да пътува със семейството.

Г-жо Костадинова, как дигиталната трансформация на банката се отрази на работата ви?

През последните години преминахме през много промени - от обслужване на клиенти на каса и обработка на документи, през централизиране на процесите и постепенно намаляване на голяма част от ръчния труд до момента, в който се дигитализирахме изцяло. Изградихме 24-часови зони за самообслужване, съвременно интернет банкиране и контактен център и така всички технически операции останаха в миналото. Вече разполагаме с достатъчно време за срещи и активна комуникация с клиенти.

За мен този иновативен начин на работа повлия положително както на нас - служителите, така и на нашите клиенти. Сега наистина мога да видя плюсове – вместо да броя банкнотите на клиента, правя нещо наистина смислено – обсъждаме негов бизнес или личен инвестиционен проект, давам съвети и мисля, че той наистина получава отношението, което се очаква да дава един банков служител.

Колко време отне да се приспособите, кое беше най-трудно? Какви обучения се наложи да преминете?

Факт е, че ПроКредит Банк не спира да се развива. За период на адаптация не бих могла да говоря, тъй като възприех тези промени като част от пътя на банката към един модерен, нетрадиционен начин на работа и обслужване, който е познат и приложим на световно ниво. Поглеждайки назад, смятам, че най-много усилия вложихме в това да научим клиентите да използват зоните за самообслужване и онлайн каналите. Беше предизвикателство да ги убедим, че това пести време и им осигурява независимост и сигурност.

В тази връзка ПроКредит винаги е имала специален подход към персонала. Служителите имат достъп до редица обучения, целта на които е да подобряват и развиват уменията, като същевременно служат за подготовка за по-плавно внедряване на новостите. Благодарение на това служителите, които до вчера работихме на каса, днес сме по-ефективни като консултанти и експерти връзки с клиенти.

Цялата статия може да прочетете  тук. 

Коментирай
Свободно време