Свободно време

Нова книга игра за почитателите на четенето, загадките и ескейп стаите

„Кулата на Алхимика“ – Франсоа Льовен

30.09.2019г. / 09 30ч.
Аз жената
Корица: издателство "Хермес"

Корица: издателство "Хермес"

След „Пленник в света на Майнкрафт“ ИК „Хермес“ предлага нова книга игра, която ще допадне на всички почитатели на жанра. Особено ако се интересуват от загадките на древното минало, ескейп стаите и ролевите игри.

Тези книги игри от ново поколение осигуряват гарантирано забавление, развиват въображението и уменията за вземане на решение. Могат да се четат от малки и големи, да бъдат „играни“ в екип или самостоятелно и то повече от веднъж. Всичко това вече превръща ескейп книгите в популярен нов тренд в редица държави.

Ако обичаш да четеш и да разрешаваш загадки, често се забавляваш с приятели в предизвикателни ескейп стаи или с интригуващи настолни игри, „Кулата на Алхимика“ е точно за теб!

Открий предизвикателствата, реши загадките и избягай от книгата!

ТИ СИ ПЛЕННИК!

Затворен си в една мрачна кула. Трябва да проявиш както смелост, така и съобразителност, за да се справиш със загадките, които ще се изправят пред теб по пътя към свободата.

Преобразуване на метали, отвара за дълголетие, философски камък... няма съмнение: за да избягаш, трябва да овладееш най-големите тайни на алхимията. И то бързо! Защото в мрака те преследва зловещият силует на Хриптящия...

Вдъхновена от ескейп стаите, „Кулата на Алхимика“ предлага един нов жанр: ескейп книга.

ЩЕ УСПЕЕШ ЛИ ДА РЕШИШ ЗАГАДКИТЕ И ДА ИЗЛЕЗЕШ НЕВРЕДИМ ОТ КНИГАТА?

За автора

Франсоа Льовен в ранна детска възраст открива страстта си към всякакви ролеви игри, видеоигри и книги игри, в които читателят е главният герой. През 2016 година създава и първата си ескейп книга „Кулата на Алхимика“, съчетаваща в себе си две актуални тенденции – книгите игри и ескейп стаите. Автор е на пет книги игри, три от които са включени в колекцията Escape book.

Приключението започва

Е, ако искам да изляза оттук, ще трябва първо да си изясня някои неща.

И да престана да се питам защо приех това глупаво предизвикателство.

Да започнем от самото начало: къде съм?

Мисля, че се събудих в нещо като пещера, или по-скоро крипта. Тя води към коридор, в който виждам врати към други стаи. Съдейки по светлината, явно се намирам в подземие. Около мен няма изход и всички места, през които прониква светлината, са разположени толкова високо, че нямам достъп до тях.

Да му се не види! Наистина съм спец по привличане на неприятности. Всеки път, когато получа предизвикателство, веднага се хвърлям с главата напред. Такъв съм си, импулсивен, не мисля за последствията. Но този път съм затънал до гуша в неприятности. Приклещен съм.

Всичко започна от разправията с един непознат предната вечер. Трябва да си призная, че много ме изнерви. Ето какво се случи: един тип седеше и разправяше някакви несвързани истории. Като онези дивотии, дето скаутите си разказват вечер в палатките със запалено под брадичката фенерче, за да си вдигнат адреналина. Та той първо говореше нещо за призраци, после мина на старата градска легенда за анакондата, дето живеела в канализацията. С една дума, обичайните дивотии.

Само че вкъщи доста съм се наслушал на тези дебилни фантазии. И сега, всеки път когато чуя нещо подобно, направо настръхвам от яд. Сдържах гнева си до момента, в който непознатият взе да разказва за някакъв тайнствен човек, който се появявал нощем край старата Кула, а в квартала необяснимо изчезвали хора. Като чух това, избухнах. Най-вече заради факта, че той очевидно твърдо вярваше във всички тези измишльотини. Както и да е. Лъжите се повтарят и бих могъл да разкажа края на историята вместо него: някой пожелал да докаже, че това е чиста измислица. Същата нощ чули виковете му откъм Кулата. На следващия ден момчето било изчезнало без следа. Класически сюжет, по който сме слушали, чели и гледали хиляди филми.

Така че директно му се изсмях в лицето. Търпението ми за подобни глупости отдавна е изчерпано. Още повече, че имам известен опит в лъжливите истории. Тогава непознатият ми отправи предизвикателство, като ми предложи да прекарам една нощ край въпросната Кула и да докажа, че съм прав.

Ето как попаднах тук!

На книжния пазар от 1 октомври 2019 г.
Превод: Наталия Христова
Обем: 272 стр.
Издателство: „Хермес“
ISBN: 978-954-26-19222
Корична цена: 14,95 лв.

Коментирай