Свободно време

20 неща, за които хората на 50 години съжаляват

Съсипването на връзки с хора, които сме обичали истински

22.12.2019г. / 10 21ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

11. Опит да живеем според очакванията на родителите. Друга грешка, за която мнозина изказват съжаление е, че са се опитвали да живеят според очакванията на своите родители, а не според своите собствени желания.

12. Липсата на инициатива за повече занимания с децата. Любимите ни същества порастват неусетно и стават големи, зрели личности, и след време едно от съжаленията ни е, че не сме играли повече с тях, не сме се смяли, не сме пяли, не сме се търкаляли по пода, и миговете са безвъзвратно отминали.

>> 5 признака, че остарявате по-бързо <<

13. Съсипването на връзки с хора, които сме обичали истински. Едно от най-тъжните неща, за които хората споделят, че съжаляват в живота си е раздялата с любими, обичани от тях хора.

14. Липсата на повече романтика. Не малка част от хората съжаляват за онези моменти, в които са могли да бъдат по-романтични и изобретателни, но поради срам, притеснение, липса на време, са отложили възможността за след време, а това време така и не дошло.

15. Изоставени приятелства. Едва ли има човек, който да не е съжалявал за приятелство, за което не е полагал достатъчно грижи и с времето е угаснало безвъзвратно.

>> 8 причини за акне при възрастни <<

16. Рядко изреченото „Обичам те“. Голяма част от хората споделят, че ако можеха да върнат времето назад, биха казвали вълшебните думи много по-често.

17. Потъването в лош брак. Мнозина споделят, че най-много съжаляват за липсата на смелост да се разделят със съпруга/съпругата си, с които са имали нещастен брак, но поради страхове или скрупули са останали във връзката дълги години.

18. Пропускането на „малките“ моменти. Онези дребни, малки мигове, в които сме се чувствали най-щастливи са моментите, за които много хора, прехвърлили 50-те мечтаят да се върнат и съжаляват, че са ги пропуснали.

>> 6 неща, които издават възрастта ви <<

19. Предразсъдъците и гнева. Всеки човек страда от различни видове предразсъдъци и стереотипи. Гневът също е част от живота ни, като много често се гневим на неща, които след време разбираме, че нямат смисъл и значение, че са твърде дребни и незначителни и че сме им отдали твърде много от безценния ресурс време.

20. Тревогата за чуждото мнение. Много хора прекарват живота си в притеснения и тревоги какво мислят другите хора за тях, за поведението им, действията им. Това до голяма степен ограничава и стресира, а се оказва и до голяма степен излишно. Когато остареят, много хора споделят, че съжаляват за времето, което са изгубили в притеснение какво е мнението на другите за тях. Това време не се връща никога, а на чуждото мнение никога не може да се угоди.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
za nistoo na svetaa za nisto ne sajelyavame naprotivv
отговор Сигнализирай за неуместен коментар