Свободно време

OLYMPUS се включи в „Капачки за бъдеще“, заедно даряват един кувьоз

Като дарител на инициативата OLYMPUS осигури сумата от 3500 лв за съвместното закупуване на един кувьоз

04.10.2019г. / 12 36ч.
Мария Дуковска
Снимка: OLYMPUS

Снимка: OLYMPUS

OLYMPUS България се включи в инициативата „Капачки за бъдеще,“ организирана на 29-и септември от Фондация „Лазар Радков“, с цел събиране на средства за закупуването на нови кувьози за малките населени места. Събитието се състоя на площад „Батенберг,“ като до 17ч. хиляди доброволци дойдоха да дарят пластмасови капачки.

Като дарител на инициативата OLYMPUS осигури сумата от 3500 лв за съвместното с „Капачки за Бъдеще“ закупуване на един кувьоз. Компанията присъстваше и като партньор на място с продуктите си, като всички доброволци, посетители и участващи в благородното начинание получаваха освежаващи напитки с марка OLYMPUS – фреш-сокове, мурсалски планински чай, кефир и др. Капачките от тези продукти бяха събирани през целия ден и в края на събитието OLYMPUS дари 20 килограма капачки.

От създаването си насам OLYMPUS следва принципа, че личният пример е ключът към устойчивото развитие и изграждането на по-добро бъдеще. Компанията подкрепя инициативата „Капачки за Бъдеще“ в нейната мисия за изграждане на персонално и колективно усещане за опазване на околната среда, рециклиране и благотворителност. Всичко това е част от последователната политика на OLYMPUS да предлага чисти, натурални продукти, да обогатява БИО производството си и да предлага на потребителите разнообразни стоки, които безспорно могат да бъдат наричани истински.

Още за събитието:

Инициативата „Капачки за бъдеще“ се състоя в 24 града в България. До 15:00 часа в София бяха събрани над 75 тона пластмасови капачки, като очакванията на организаторите са за над 140 тона в цялата страна. За двете години на съществуване „Капачки за бъдеще“ са закупили 12 кувьоза за малките населени места в България, а желанията им са до 2020 година да направят така, че в страната да не се използват кувьози, създадени преди 2000 година.

В галерията ни може да разгледате снимки от събитието.

Коментирай