Свободно време

Любопитни предсказания за 2020-а, направени много отдавна

И за които няма изглед да се осъществят

08.10.2019г. / 15 17ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Ще сме способни на телепатия и телепортация.

Michael J. O’Farrell, създател на The Mobile Institute, е експерт в технологичната индустрия от 1985-а година насам. Но дори и експертите правят грешки. В книгата „Shift 2020“, O’Farrell предрича, че 2020-а ще бъде зората на „наномобилната ера“.

„В бъдещата наномобилна ера, аз предричам, че телепатията и телепортацията ще бъдат възможни през 2020 година, като и двете ще бъдат нещо обикновено през 2040“, е казал той.

Ще имаме лични хеликоптери.

Никакви самолети и летящи коли, направо минаваме на лични хеликоптери! Американското издание за наука и технологии Popular Mechanics предрича още през 1951 г., че всяко семейство в 21 век ще има поне един хеликоптер в семейния гараж.

Ще имаме само един пръст на крака.

По време на лекция в Royal College of Surgeons of England през 1911 г., хирург на име Ричард Клемънт Лукас прави много любопитното предсказание: че „безполезните външни пръсти“ ще стават все по-малко използвани, докато „човекът може да стане еднопръстова раса“.

Всичко ще се прави от стомана.

Томас Едисън се нарежда сред най-големите умове в света, с принос за множество изобретения от електрическата крушка до филмовата камера. Но този велик иноватор е имал и някои не толкова сполучливи идеи. Например визията му, че през следващия век всичко ще се прави от стомана. В интервю през 1911 г. за Miami Metropolis той прави следното предсказание: „къщата на следващия век ще бъде обзаведена от мазето до покрива със стомана.“

Визията му за стоманената къща на бъдещето не свършвала само с това, а според него дори и бебешката люлка е щяла да се изработва от стомана.

Никой няма да пие кафе и чай.

През 1937 г. Никола Тесла предрича, че в рамките на един век кафето, чаят и тютюнът няма повече да се използват.

Всички ще сме вегетарианци.

През 1913 г. Гюстав Бишоф, бивш президент на Американската асоциация на работници, опаковащи месо, предрича, че режимът на хранене на човек в бъдещето ще съдържа основно зеленчуци. Той казва пред The New York Times, че недостигът на месо ще доведе до това, че дори най-богатите хора в света ще станат вегетарианци.

Снимки: iStock

Коментирай
Свободно време