Свободно време

Как да повишите положителната си нагласа

Разделете се с обидите

16.10.2019г. / 09 47ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Нашите мисли определят живота ни. Според това дали са положителни или отрицателни, взимаме адекватни или емоционални решения. Всеки търси щастието и очаква да го получи, ей така, наготово. За жалост, до голяма степен това как ще се чувстваме зависи от нашата нагласа и способността ни да владеем трудните ситуации. Сигурно се питате „Как да повиша положителната си нагласа?“, ето няколко лесни стъпки.

Благодарете всеки ден

Ако се замислите, всеки от нас приема толкова неща за даденост в живота си. Свободата, която имаме, способността да се придвижваме самостоятелно, здравето, семейството, приятелите, хубавата чаша с кафе... Бъдете благодарни всеки ден за малките, но съществени неща. Благодарете сутрин или вечер. Това е една малка стъпка за поддържане на позитивното мислене.

Какво разкрива позата на седене?

Направете нещо хубаво за някого

И не го споделяйте в социалните мрежи. Добрите дела са тихи и идват от сърцето. Огледайте се, със сигурност около вас има някой, за когото един дребен жест би означавал много. Чувството че сме помогнали, че някой се е усмихнал заради нас, е това, което ни прави щастливи и позитивно мислещи.

Разделете се с обидите

Има взаимоотношения, от които не се нуждаем, които ни пречат да живеем живота, който ни се иска. И е по-добре да се разделим с тях. Но най-важното е да се разделим с обидите, които са ни нанесени. Само така ще постигнем вътрешен мир и ще поддържаме положителната настройка.

Каква е личността ви според месеца на раждане

Кажете нещо хубаво на някого

Обичаме да получаваме комплименти, но защо ни е толкова трудно да кажем на някого нещо хубаво? Бъдете искрени разбира се, когато правите комплименти. Ще видите как внезапно се повишава вашето добро настроение.

Свързани статии

Бъдете добри към себе си

Едно от най-важните неща, които трябва да вземете под внимание, ако искате да поддържате положителна нагласа в живота, е това как мислите и се отнасяте към себе си. Спрете да се обвинявате за грешките, да мислите лошо за тялото си, да се сещате само за слабите ви страни, да се наказвате с храна, когато сте тъжни. Вашето Аз заслужава повече.

Тест с цветя разкрива дали ще се сбъдне желанието ви

Прекарвайте повече време сред природата

Доказано е, че за да мислим позитивно е важно да имаме добра връзка с природата. Разхождайки се сред нея, ние се разтоварваме от стреса, повишаваме нашите положителни вибрации.

Коментирай