Свободно време

10 неща, за които не трябва да лъжете

Когато сте наранени

05.11.2019г. / 09 24ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато имате нужда от помощ.

Стресът и проблемите в живота ни често могат да доведат до чувства като гняв, раздразнителност, зависимост, депресия и други проблеми. Един от най-здравословните начини да се справите с трудните емоции е да признаете за тях на ваш близък човек или приятел.

Когато нямате достатъчно време.

Колкото повече време минава, толкова повече задължения и ангажименти имаме. Работа, семейство, приятели, възрастни родители, за които трябва да се грижим – всички тези отношения отнемат от времето ни и все по-рядко можем да намерим свободни минути за себе си. Затова не се чувствайте гузни да искате и да намирате време за почивка и релакс, и го признавайте открито и честно.

Когато не се чувствате удовлетворени във връзката си.

Едно от най-важните неща, за които никой не бива да лъже е именно чувствата си и усещанията във връзката си. Ако не сте удовлетворени емоционално или физически, бъдете искрени и го кажете открито. Лъжата и преструвката, че сте добре не ви правят услуга, а напротив, с времето ще натрупат гняв, разочарование у вас, които може да доведат дори до раздяла.

За нещата, които харесвате и които не.

Изглежда ви просто, нали? Да, но се оказва, че за много хора не е така просто и лесно да са честни и открити относно нещата, които са им приятни и тези, които не са. Дали заради срам, притеснение, но мнозина се затрудняват да бъдат искрени за това, което им харесва, като така несъзнателно си вредят, натрупвайки в себе си разочарование и неудовлетворение.

Когато имате предложение.

Много хора изпитват притеснение да споделят в работата си, когато забелязват елементи от процеса, които могат да бъдат подобрени. И ги премълчават, а това със сигурност не се отразява положително на мотивацията им в работата. Ако и вие се притеснявате да отправите препоръки към ръководителите си директно, помислете за деликатен начин, по който да го направите.

Коментирай