Свободно време

„Мултимедия“ по Bulgaria ON AIR със специални издания, посветени на прехода

Акцент в предаването тази седмица са свободата и границите й

08.11.2019г. / 15 31ч.
Мария Дуковска
Снимка: Bulgaria ON AIR

Снимка: Bulgaria ON AIR

Какви са измеренията на свободата 30 години след 10 ноември 1989 г.? В търсене на отговор на този въпрос на 9 и 10 ноември предаването „Мултимедия“ по Bulgaria ON AIR ще бъде посветено на 30-годишнината от началото на прехода към демокрация.

В събота, от 11:00 часа, писателят Захари Карабашлиев ще разкаже как и поради какви причини напуска България преди години, кое е хубавото на Америка и защо избира отново да се върне в родината. В „Мултимедия“ писателят ще разкрие детайли за житейския си път и ще говори за смисъла от добра българска литература.

Кои са личностите, които променят страната ни днес? За успехите, изборите и положителните примери в съботното издание на „Мултимедия“ ще разкаже Даниел Пенев, автор на книгата „Хората, които променят България. Вдъхновение в 30 истории“.

В неделя, в рамките на 30 минути, водещият на предаването Даниел Ненчев ще представи част от размишленията на Веско Ешкенази, Алек Попов, Лилия Абаджиева, Теодосий Спасов, Явор Гърдев, Недко Солаков, Павел Койчев и Ясен Гюзелев по повод свободата, границите ѝ и 30-годишната промяна. Вижданията на всички тези артисти са част от дебютната книга на Ненчев – „Идеи без граници“, която съдържа 30 интервюта със световнопризнати българи.

За постиженията и провалите в различни области на обществения живот в България през последните 30 години разказва и новото издание „Преходът. България 30 години по-късно“. За книгата в „Мултимедия“ в неделя ще говорят Георги Лозанов и Антоний Тодоров.

Не пропускайте „Мултимедия“ в събота и неделя от 11:00 часа по Bulgaria ON AIR.

Коментирай