Свободно време

Кои звезди минаха по червения килим на премиерата на „Диви и щастливи“

Филмът тръгва официално във всички кина в страната

28.11.2019г. / 13 35ч.
Мария Дуковска
Кои звезди минаха по червения килим на премиерата на „Диви и щастливи“

Рекорден брой зрители и известни личности от артистичните и музикални среди гледаха „Диви и Щастливи“ на официалното представяне в София. По червения килим минаха звездите от филма Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев със съпруга си Мартин Макариев – режисьор на мащабната продукция, Александър Сано, Дария Симеонова и Базил Айденбенц.

Галапремиерата беше уважена и от актьорите Асен Блатечки, Пламен Манасиев, Цвятко Ценов, Васил Банов и Ивайло Захариев. Михаела Филева, Ваня Щерева, Невяна Владинова, Александра и Даниел Петканови, Ваня и Евгения Джеферович, Гери Турийска, близначката Влади и Стефан от Young BB Young, Гери Никол, Диона и Галин са само част от популярните лица, които успяха да съпреживеят романтичната екшън комедия на 27 ноември в София. Рапърът 100 КИЛА също се включи в бляскавото събитие, а на финала пред повече от 1500 гости специален концерт изнесоха рокаджиите от D2.

От 20 ноември сме на турне в различни градове в България и до момента повече от 5000 зрители се включиха във всички събития. „Диви и Щастливи“ е най-мащабната екшън комедия, която е правена до момента и турнето ни отговаря на високата летва, която си поставихме.“ – казва актрисата и продуцент на филма Яна Маринова.

Всеки ден бяхме в различен град и никога няма да забравя лицата на хората, след като бяха гледали филма. „Диви и Щастливи“ е израз на нашата любов към публиката, а тя ни я връща умножена. Целият екип работи денонощно и даде всичко, за да направим тази романтична екшън комедия много над обичайното ниво. Успяхме. Вече имаме и коридор за разпространение в чужбина.“ – добавя продуцентът Александър Сано.

Премиерата на „Диви и Щастливи“ е на 29 ноември, когато филмът тръгва официално във всички кина в страната.

Историята, която режисьорът Мартин Макариев и операторът Андрей Андреев умело пресъздават в „Диви и Щастливи“, се ражда на 8-и март. Тогава Яна Маринова кани сценариста Борислав Захариев да напише сценарий за смелата и борбена жена, която има нужда от повече самочувствие, за да постигне мечтите си и да намери щастието си. Името „Диви и Щастливи“ е идея на Луиза Григорова-Макариев и екипът радушно я подкрепя, защото историята се развива като екшън комедия за лудостта, която се крие във всеки от нас. Приятелството и жертвоготовността са в основата. Посланието на филма е че човек трябва да се бори за мечтите си, но и да бъде готов да понесе последствията от действията си, защото грешките се наказват.

Както и за предишния филм на екипа „Привличане“, музиката е важна част. Композитори са Антони Рикев Wah Tony, Михаил Дичев и Александър Сано. Рокаджиите D2 и рапърът 100 КИЛА записаха едноименната песен към филма, която от месец е в онлайн пространството.

Диви и Щастливи излиза на голям екран и в чужбина. Първите прожекции са на 30 ноември и 8 декември в Лондон, от 14:30 часа в Rio Cinema в присъствието на актьорите. На 1 декември екипът пътува за Глазгоу и Единбург, а на 11.12 са във Виена. Филмът излиза и в кината в Република Северна Македония от 5 декември.

Вижте снимки от галапремиерата в галерията ни.

Коментирай