Свободно време

„Скрити огньове“ – Сандра Браун

Може ли любовта да просъществува в суровите условия на тексаските равнини?

06.12.2019г. / 07 01ч.
Аз жената
Корица: издателство "Хермес"

Корица: издателство "Хермес"

С всяка своя книга Сандра Браун приковава вниманието на своите читатели и те остават запленени до последната страница. „Скрити огньове“ не прави изключение. В историята тя умело вплита интриги и романтика, за да създаде неповторимо напрежение, характерно за нейното творчество.

По-рано тази година родните читатели се насладиха на още два нейни романа – новото издание на „Само спомен“ и публикувания за първи път в България „Ярост“.

А сега можете да се впуснете в книжно приключение с третото издание на „Скрити огньове“ и да станете част от една вълнуваща история, изпълнена с тайни, страст и омраза.

За книгата

Напуснала Северна Каролина след опит да бъде изнасилена, Лорийн Холбрук пристига в Тексас, поканена от Бен Локет за секретарка на жена му – Оливия. Жестоката новина, че Бен е починал предната нощ, и хладното ѝ посрещане от съпругата му са нов удар за Лорийн. Изпаднала в безизходица, младата жена е принудена срещу 20 000 долара две години да играе ролята на съпруга на арогантния им син – Джаред. Постепенно Лорийн научава тайните на семейство Локет и с изненада открива, че Джаред може да бъде нежен и добър. Между тях обаче се издига сянката на Оливия, която тласка Лорийн в ръцете на похотливи бандити...

За авторката

Сандра Браун е работила като модел и телевизионна водеща преди да се посвети изцяло на писателското поприще. С „Горещи страсти в рая“, „Огледален образ“, „С дъх на скандал“ и „Френска коприна“ Сандра Браун успява да покори множество американски и световни класации.

С всеки следващ успех, изразяващ се в милиони продадени екземпляри, писателката печели и признанието на критиците, които я увенчават с наградите Уелдънбукс, Далтън, наградата на Романс Райтърс ъв Америка за постижения в жанра, с отличителния знак на успеха на Американ Бизнес Уименс Асошиейшън, награда за изключителни литературни постижения и наградата Ей Си Грийн.

Така се стига до момента, в който милиони читателки по света се оказаха подвластни на неустоимата романтика на творенията ѝ, преведени вече на 34 езика. По три от романите ѝ са заснети филми.

За последните години Сандра Браун има 68 бестселъра в класацията на Ню Йорк Таймс, издала е над 75 романа и е продала над 80 милиона екземпляра по света! Тя е и единствената, която е имала по едно и също време 3 бестселъра в класацията.

Първото издание на „Скрити огньове“ е от 1982 г. От тогава до сега интересът към книгата не стихва.

Откъс

– Вие сте мис Холбрук – каза Оливия.
Това бе изявление, а не въпрос, затова Лорийн отговори също така кратко:
– Да, Лорийн Холбрук.
Жената изглеждаше малко по-висока от Лорийн. Косата ѝ бе тъмна, но в нея се виждаха и сребърни нишки, които ѝ придаваха особена привлекателност. Бе слаба, но стоеше гордо изправена и дори някак си скована. Тази войнствена поза я правеше да изглежда по-едра, отколкото всъщност беше. Лицето ѝ, с маслинен оттенък, нямаше бръчки. В слабата светлина цветът на очите ѝ не можеше да се види, но с известно смущение Лорийн долови, че те се взират в нея с проницателността на ястреб.
Беше облечена в зелена рокля от някаква твърда материя и би било напълно несъвместимо с характера ѝ, ако по нея имаше дори и една-единствена бръчица, конец или какъвто и да е недостатък, хвърлящ сянка върху нейната безупречност. Поради малко раздърпания си вид, Лорийн се почувства в неизгодна позиция. Лицето на жената не изразяваше нито одобрение, нито неодобрение от появата на гостенката.
– Аз съм Оливия Локет. Надявам се, че пътуването ви е минало без произшествия. – Без да дочака отговор, тя продължи със същия отривист глас: – Струва ми се, че сте дошли напразно. Нямам представа какво е имал предвид мъжът ми, когато ви е поканил.
Лорийн бе смаяна от грубите думи на Оливия Локет. Къде беше Бен? Очевидно мисис Локет я е очаквала. Защо е тогава този враждебен тон? Тя заекна:
– Аз... аз... сигурна съм, че ако седнем и поговорим за това, Бен ще ви обясни...
– Джаред добре ли е, Пепе? – прекъсна я Оливия, без да обръща внимание на обяснението.
– Si, сеньора Локет – отвърна бързо човекът, който се бе спуснал да помогне на Джаред, все още подкрепящ младия мъж, отпуснал се върху него.
– Снощи е пил до късно, предполагам – каза Оливия.
На Лорийн ѝ се стори, че крайчецът на устните ѝ потрепва в далечен намек на усмивка, но той веднага изчезна и тя си каза, че това е било плод на въображението ѝ. Коя майка би се радвала да види сина си в такова състояние?
Продължавайки да не обръща внимание на Лорийн, Оливия отново се обърна към Пепе:
– Отведи Джаред в обора и го накарай да изтрезнее. – Тонът ѝ бе язвителен. – Мис Холбрук, ще изпратя някого да вземе чантите ви.
Лорийн прие това за покана, която бе крайно време да получи. Да, но къде беше Бен – в Кийпойнт? Защо я бе изоставил по такъв начин?
Прихвана полите си и се заизкачва по стълбите, докато се изравни с Оливия. Жената ѝ отправи студен поглед и в стомаха на Лорийн се загнезди лошо предчувствие. Все пак събра смелост и каза:
– Ако повикате мистър Локет, сигурна съм, че...
– Това е невъзможно, мис Холбрук. Съпругът ми почина рано тази сутрин.

На книжния пазар от 10 декември 2019 г.
Превод: Огнян Алтънчев
Обем: 384 стр.
Издателство: „Хермес“
ISBN: 978-954-26-19017
Корична цена: 17,95 лв.

Коментирай
Свободно време