Свободно време

Факти, които може да споделите за себе си, когато се представяте в разговор

За да бъдете интересна личност

23.02.2020г. / 10 06ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато създаваме нови контакти е много важно да разберем повече за човека срещу нас. Подходът, въпросите са от решаващо значение за това дали ще искаме да продължим да си общуваме като приятели, евентуални любовни или бизнес партньори, като колеги. Също толкова важно е и да знаем как да представим себе си, така че да сме интересни, но не и досадни.

Вижте какви факти може да изложите за себе си, за да се представите на ниво в комуникацията.

Имам няколко хобита, като любимото ми е...

Какво правите в свободното си време? Вероятно обичате да сте активни, прекарвате времето си на танци, зумба, фитнес, пътувате. Обичам... Разкажете за любимите ви места, които често посещавате. Храната, без която не можете. Ако обичате вашите приятели и те ви карат да се чувствате комфортно, спокойни, разкажете за това как обичате да прекарвате времето си заедно.

Честни срещу нечестни – кои са най-големите лъжци в зодиака?

Интересувам се много от...

Кино, музика, театър, мода, мотивационни лекции... Вълнуват ви книги в определен жанр, следите филмовата кариера на този или онзи актьор и т.н. Вълнувате се от биографии на популярни личности, кои са те....

Страхувам се от...

Всеки има своите уязвими страни и разбира се не можем да ги разкрием пред когото и да е. Но когато представяте себе си, може да споделите, ако се страхувате от глобален проблем например, от нещо, което би следвало да провокира интересен разговор и за двете страни, без да се злоупотреби с вашата уязвимост.

5 начина, по които работата ви прави по-стари

Имам домашен любимец...

А може би дори помагате на бездомни животни изпаднали в беда. Това също е факт, който може да споделите за себе си, когато се представяте. Така ще научите и повече за човека срещу вас.

Аз съм такъв/такава, какъвто/каквато съм, защото ...

Реализирали сте се в дадена област. Разкажете какво е провокирало интереса ви в тази посока, дали сте удовлетворени, как бихте искали да се надградите. За другите би било интересно да научат нещо от чуждия опит, а дори може и да се вдъхновят от вас.

Как държите чашата си за кафе? Това разкрива личността ви

Обичам да излизам от зоната си на комфорт

Как? Коя е авантюристичната ви страна, която сте готови да споделите с другите?

7 неща във външността, които разкриват личността ни

Говорете за вашите постижения

Споделете нещо, което сте постигнали и се гордеете особено с него. Ако има повече от едно неща, не бързайте да ги споделяте всички още на първото ви представяне, особено ако усещате, че има шанс да продължите да комуникирате и да развивате взаимоотношенията си. Запазете нещо интересно и за следващите ви разговори.

Моята мечтана работа...

Ако планирате да смените работата си, търсите нови възможности, този споделен факт може да ви отвори нови пътища. Възможно е да чуете и полезна информация за пазара на труда в тази сфера и т.н.

Коментирай
Здраве и красота