Свободно време

5 неща, които са важни при избора на телефон

Да е красив като бижу и да снима невероятно

10.03.2020г. / 16 32ч.
Мария Дуковска
Снимка: Samsung

Снимка: Samsung

Животът ни е една въртележка от динамични преживявания, които включват множество професионални и лични ангажименти. Живеем на бързи обороти, искаме да получим най-доброто, да се радваме на всеки миг и най-важното - да можем да го запазим завинаги. Затова и един от най-добрите приятели на модерната жена е телефонът, тъй като благодарение на него успяваме да съхраним всеки ценен момент от живота ни, да го заснемем и запазим, така че дълго време след това да можем да му се любуваме, а споменът за преживяната емоция да ни носи удоволствие. 

За жените обаче телефонът не е само средство за комуникация, той е и аксесоар, и фотоапарат, и камера, и играчка, с която да разсейваме децата, за да си спечелим няколко минути спокойствие. Той е наистина незаменим наш приятел във всеки един миг от ежедневието.

Затова когато избираме какъв да е новият ни смартфон и какви функции да обхваща, трябва да сме внимателни към важните детайли.

Вижте кои са 5-те основни елемента при избор:

Да прави уникални снимки със стабилна картина, дори и при движение

Мисля, че не е тайна за никого колко много обичаме да правим снимки ние, жените! Обожаваме да снимаме красивите моменти, вълнуващите ни преживявания и тези на близките ни, прелестните пейзажи, на които се любуваме, вкусната храна, която опитваме, невероятните места, които посещаваме...

За тази цел добрата камера е задължително условие, като не е достатъчно да е само с много пиксели, но и следва да бъде интелигентна камера от ново поколение.

Какво всъщност значи това? Да снима умно чрез функции, които позволяват да се правят специални ефекти и професионални изображения. Това е предизвикателството, с което новите модели от серия Galaxy A на Samsung са се справили повече от чудесно.

И двата модела Galaxy A51 и Galaxy A71 са с 4 подобрени камери, които създават впечатляващи кадри.

Това се дължи не само на по-добрата камера, но и на по-интелигентните функции спрямо предишни модели като например Super Steady Video, която позволява да заснемете запис с ясна картина, дори ако снимате движещ се обект и така да запечатате вашите уникални моменти, на чийто кристален образ да се наслаждавате винаги, когато пожелаете.



Като майка, работеща жена и домакиня много често ми се налага да бързам и вечно да съм в движение - от работа да бързам за училищно тържество или рожден ден на някое приятелче на децата ми, като в динамиката понякога се случват точно онези уникални моменти, които искам да запечатам. Но вместо прекрасни снимки, заради движението, кадрите често се получават размазани, а видеото - направо негледаемо.

Особено страдам, когато искам да запечатам най-сладките моменти, в които детето прави нещо за първи път. А точно тези снимки почти никога не ми се получаваха добре, защото децата, разбира се, не стоят на едно място, а мърдат и скачат, и тези иначе така желани кадри, се проваляха.

Сигурна съм, че и на вас ви се е случвало много пъти и сте съжалявали искрено, че снимките или видеата не са се получили, нали? Добрата новина, с която ще ви зарадвам е, че това повече не е мисия невъзможна, защото в новите модели на серия А са помислили именно за това предизвикателство как да правим ясни и кристални образи в движение.

С моделите А51 и А71 можем да заснемем тези моменти, в които независимо дали се движим или пък се опитваме да снимаме движещ се обект, то картината остава гладка и стабилна. Това е предимството на новите смартфони от серия А, което ме грабна и ме направи техен почитател. 

Що се отнася до снимките, няма жена, която да не обича да прави селфита и да не държи на тяхното високо качество. Това е една от основните причини да търсим нов и по-добър модел смартфон. 32-мегапикселовата предна камера на Galaxy A51 е създадена именно с тази цел - да ни помогне да направим прекрасни ясни кадри с висока резолюция за зашеметяващи гледки през деня.

А ако искаме да се заиграем със селфито, може да използваме функцията Selfie фокус - с нея ще успеем да направим фино размиване на фона, като лицето ще е водещият акцент в кадъра. Така ще направим наистина зашеметяващо селфи, готово да покори социалните мрежи. 

Батерията да е издръжлива

Това, за което аз мечтая е батерията на смартфона ми никога да не пада. Разбира се, че това не е възможно (засега), но е радостно, че има модели, които са с по-издръжлива батерия. Това ни дава възможност да работим с телефона спокойно през целия ден и особено в случаите, когато го даваме за развлечение и на децата. А както добре знаем, те много умело успяват да изтощят батерията с любимите си игри, но с новите модели на серия А ще им бъде доста по-трудно. Това се дължи на подобренията в батериите на Galaxy A71 и Galaxy A51, които са по-големи от предните модели в серията, съответно с 4500 mAh  и 4000 mAh.

Да има много, ама много памет

Огромният брой снимки и видеозаписи, които обичаме да правим, се нуждаят от много пространство в телефона, за да можем да им се радваме, когато пожелаем. Необходимостта от повече памет в смартфона е важен детайл, за който трябва да следим при избора си.

Galaxy A51 и Galaxy A71 са прекрасен вариант, тъй като разполагат с много пространство за съхранение на файлове, а това ни позволява да се съсредоточим върху сегашния момент, без да се притесняваме дали ще ни стигне мястото, тъй като освен с голяма вътрешна памет, и двата смартфона идват със слот за допълнителна карта памет до 512GB.

Този детайл е от значение за всяка жена и особено за нас, майките, които обожаваме да снимаме децата си, както в забавните ситуации от ежедневието, така и на големи събития и важни поводи, чийто спомен искаме да запазим задълго. 


Голям дисплей

Като работеща жена и майка почти никога не ми остава достатъчно време да изгледам любимия си сериал, както и епизодите на предаванията, които харесвам. Моментът да си наваксам пропуснатото е най-често, когато пътувам с градския транспорт. Това, от което се нуждая в такива моменти е само издръжлива батерия и наистина голям дисплей. Намирам тези два компонента при новите модели на серия А, които предоставят страхотна картина, благодарение на Super AMOLED Инфинити-О дисплея от край до край.

Те са наистина впечатляващи, тъй като са сред най-големите мобилни дисплеи, които Samsung са предлагали досега. При А51 дисплеят е с големина на диагонала 6,5 инча, а при по-високия клас смартфон А71 големината е цели 6,7 инча. Този дисплей е създаден да радва сетивата и да ни потапя в аудиовизуалните изображения, забравяйки изцяло за всичко останало около нас.

Красив като бижу

Дизайнът и комфортът да държим телефона в ръка е сред важните критерии, по които всяка жена избира своя нов смартфон. Това, което ме грабна, а съм сигурна, че ще ви хареса и на вас е нежният и елегантен дизайн на новите модели от серия А. Визия, която подхожда на всяка изискана жена.

Моят любим вариант е моделът в син цвят, при който се получава страхотно преливане на цветовете и нюансите на гърба на телефона, когато го държите на слънчева светлина. Освен магическото вплитане на цветове ще забележите и поява на нежни мотиви по гърба на телефона, които го превръщат в истинско бижу, с което ще сте ослепителни навсякъде.

Научете повече тук https://www.samsung.com/bg/smartphones/galaxy-a71-a715/SM-A715FZKUBGL/ и тук https://www.samsung.com/bg/smartphones/galaxy-a51-a515/SM-A515FZKVEUE/.

Снимки: Samsung; istock.

Коментирай