Свободно време

Цветовете във фъншуй и кога да ги обличаме

За повече късмет и енергия

31.03.2020г. / 11 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка:istock

Снимка:istock

Ако има нещо, което силно влияе на нашето настроение, нагласа към живота, то това са цветовете, с които се заобикаляме. Рядко се замисляме върху това, но според източната философия за постигане на щастлив и балансиран живот – фъншуй, цветовете, които обличаме, избирайки какви дрехи да носим, могат да ни помогнат да променим настроенията си. Също така е важно да не носим стари, размъкнати облекла.

Какво символизират отделните цветове и кога да не ги носите?

Червен

Червеното представлява елемента на огъня. Това е интензивен цвят и според фъншуй се смята за такъв, който носи щастие, късмет, смелост, дързост. Избягвайте го, ако се чувствате тревожно и страдате от безсъние.

Оранжев

Оранжевият цвят се смята за „социален“ цвят. Той носи усещане за щастие, жизненост, помага ни да бъдем екстровертни, креативни. Избягвайте да го носите, когато имате нужда от тишина, релакс, време за размисъл.

                                                                  Снимка: isock

Фъншуй съвети за здраве и благополучие

Жълт

Жълтото е цветът на веселото и приповдигнато настроение. Помага ни да бъдем по-енергични, да фокусираме мисълта си, да сме активни, щастливи. Точно като оранжевия е подходящ за спортно облекло. Избягвайте да го носите, когато сте изложени на стрес и имате нужда от успокоение.

Зелен

Зеленото според фъншуй е цветът на баланса, растежа и изобилието, младостта, свежестта. В системата на чакрите, се намира в сърцето. Това също може да олицетворява младостта. Избягвайте да го носите, ако имате спад на енергията.

Син

Синьото създава усещане за спокойствие, вътрешен мир, истина, комуникация. Това е цветът на водата и небето. Носете го, когато се чувствате самотни, тъжни.

Коментирай