Свободно време

Певицата Pink е с коронавирус

Изпълнителката и синът й имали симптоми на заразната болест

04.04.2020г. / 10 25ч.
Мария Дуковска
Снимка: Instagram/PINK

Снимка: Instagram/PINK

Певицата Пинк сподели с почитателите си в профилите си в социалните мрежи, че е имала положителен резултат за новия коронавирус – COVID-19.

В съобщението си певицата разкрива, че преди около 2 седмици тя и 3-годишният ѝ син Джеймисън са проявили симптоми на заболяването и се свързали с техния личен лекар. Той е имал налице тестове и ги е изследвал, при което се оказало, че певицата е с положителна проба за вируса.

Моето семейство вече се беше подслонило у дома и продължихме да си седим вкъщи през последните две седмици, следвайки инструкциите на нашия лекар. Само преди няколко дни се изследвахме отново и сега вече резултатите са негативни“, пише Пинк в профила си в Инстаграм.

Достоен жест на певицата е, че отбелязва своето привилегировано положение, че е имала възможност да се изследва. Според нея правителството се е провалило и не изследва достатъчно много хора.

„Тази болест е сериозна и истинска. Хората трябва да разберат, че болестта влияе и на млади и стари, здрави и болни, богати и бедни, и ние трябва да можем да се тестваме безплатно и по-широко достъпно, за да предпазим децата си, семействата си, нашите приятели и общества“, допълва Пинк в посланието си.

Носителката на „Грами“ обявява, че дарява 500 000 долара на Temple University Hospital Emergency Fund във Филаделфия, за да подкрепи здравните работници, които се борят с болестта всеки ден. Певицата отбелязва, че прави това в чест на майка си Джуди Мур, която е работила там 18 години.

Коментирай