Свободно време

Вълнуващи кино заглавия по Bulgaria ON AIR през празничните дни

В най-светлите християнски празниците телевизията ще излъчва на живо и църковните служби за Великден

17.04.2020г. / 14 20ч.
Мария Дуковска
Вълнуващи кино заглавия по Bulgaria ON AIR през празничните дни

Тази година един от най-светлите християнски празници ще бъде различен за милиони хора, в резултат на наложената социална изолация във връзка с разпространението на COVID-19. От началото на извънредното положение у нас Bulgaria ON AIR призовава да бъдем #ОтговорниВкъщи, като сега прави поредната стъпка в тази посока и чрез програмното си съдържание през следващите дни. 

Bulgaria ON AIR е единствената  българска телевизия, която ще излъчи грандиозния концерт „Музика за надежда“ на Андреа Бочели, който преди по-малко от седмица световноизвестният италиански оперен певец изнесе на живо от празната катедрала „Дуомо“ под съпровода на орган. Изпълнението беше проследено от над 20 млн. души в Youtube.  Bulgaria ON AIR ще излъчи наелектризиращия концерт в навечерието на православния Великден – в събота, точно в 23:20 часа. Телевизията е и единствената у нас, която разполага с правата за излъчване на концерта на територията на страната.

По време на великденските празници националната политематична телевизия ще излъчи на живо църковните тържествени служби за Великден. На 18 април, от 23:45 часа, зрителите на Bulgaria ON AIR ще могат да проследят празнично Пасхално богослужение – на живо от патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, а на 19 април, от 10:55 часа, пряко от „Св. Неделя“ - катедралния храм на Софийска епархия, ще бъде излъчено празнично богослужение за Второ Възкресение. 

Паралелно с църковните служби, Bulgaria ON AIR ще предложи на зрителите много музика и интригуващи кино заглавия. На 18 април, от 20:30 часа, ще бъде излъчен номинираният за „Оскар“ и „Златен глобус“ – „Джаки“. Филмът проследява първите 4 дни от живота на Джаки Кенеди след убийството на съпруга й на 22 ноември 1963 година. 

След вълнуващата история на Джаки Кенеди зрителите ще се насладят на концерта на обичания от всички дует „Авеню“. Точно в 22:10 часа спектакълът „Безвремие“ ще завладее ефира на Bulgaria ON AIR. 

Навръх Великден водещият на предаването „Операция История“ Росен Петров е подготвил за зрителите и много интересна среща с доц. Йордан Йорданов - специалист с дълбоки познания в сферата на историята и туризма, който ще разкаже малко известни факти за присъствието на народа ни по чуждите земи и влиянието, което България има в световната история.  А за празничната вечер, Bulgaria ON AIR е подготвила още една музикална изненада.

На 19 април, от 20:30 часа, зрителите ще могат да се насладят на концерт на Графа в „Арена Армеец”. Малко по-късно, от 23:10 часа, предстои премиерата на “Одисеята на Жак-Ив Кусто“. Биографичният филм проследява животът на океанографа и еколога Жак-Ив Кусто.

Коментирай