Свободно време

Всяка майка греши, всяка дъщеря – още повече

5 начина да поправите счупените отношения майка-дъщеря

11.05.2020г. / 10 16ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Разногласия и различия, спорове и неизказани мисли, нараняване с думи или с действия – много са проблемите, които могат да застанат между майка и дъщеря. Колкото и трудности да се появят между най-близките хора на света, майката и дъщерята, те не са непреодолими. Стига да имате желание да се сближите отново, всичко е възможно. Трябва само да направите стъпките, да предприемете инициативата, да преглътнете егото си и да признаете грешките си, да поискате прошка. Останалото ще се подреди. Безусловната любов, която споделят майката и дъщерята, не познава граници.

Майките на дъщери трябва да знаят това!

Ако някога сте почувствали, че се отдалечавате от майка си, че ви тежат обтегнатите отношения помежду ви, ето какво можете да направите, за да поправите счупеното между вас.

Протегнете ръка

Когато най-близките същества на този свят бъдат разделени от собствените си предразсъдъци, характери и его, все някои трябва да направи първата крачка, за да поправи нещата. Бъдете вие. Протегнете ръка. Направете първата крачка. Потърсете любимия си най-близък човек в този живот – жената, която ви е дала живот. Променете ситуацията, в която се намирате. Намерете пътя. Той винаги стои там и чака да поемете по него.

Връзката майка-дъщеря – по-силна от всякога! Как?

Бъдете състрадателни

Всяка майка отглежда и възпитава дъщеря си по най-добрия начин, на който е способна. Не забравяйте това, дори когато тя греши. Помнете, че тя ще има нужда от вашето състрадание и разбиране някой ден. Дайте ѝ ги. Не я съдете. Колкото по-състрадателни и разбиращи сме към хората, които значат много за нас, толкова по-голямо ще е щастието ни, докато ги има и сме заедно.

Задължителните разговори между майка и дъщеря

Слушайте активно

Добрата комуникация винаги е полезна в оправяне на отношенията. Откритото общуване, активното слушане и разбиране на другия, честното споделяне са единствените механизми за опазване и поддържане на добрите отношения не само между майка и дъщеря, но във всяка връзка без значение каква е тя.

Връзката между майки и дъщери – най-силна измежду всички!

Прощавайте, когато можете

Майките правят грешки. Дъщерите може би още повече. Важно е да се научим да прощаваме и да го правим с цялото си сърце. Понякога това е наистина трудно, но трябва да помним, че прошката е единственото, което може да ни накара да се почувстваме свободни от целия товар на света.

На какво една майка трябва да научи дъщеря си

Приемете, че не всички отношения между майки и дъщери са идеални

Много по-лесно се живее, когато човек не очаква от някого да е перфектен и го приема с цялата палитра несъвършенства, които носи. Още по-лесно е, когато спрем да мислим и за самите себе си, че сме прави, че не грешим, че нашата гледна точка е правилна, че никой не може да ни разбере. Това не е вярно и колкото по-бързо коригирате това мислене, толкова по-лесно ще ви е да подобрите отношенията си не само с майка си, но с всеки близък човек, с когото сте се карали за не толкова важни неща.

5 урока за любовта, които всяка майка да предаде на дъщеря си

Коментирай