Свободно време

5 знака, че сте по-привлекателни, отколкото мислите

Мъжете повдигат вежди, когато ви видят

30.05.2020г. / 18 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Дори и да се харесваме външно, като личности, винаги има нещо, което ни кара да се съмняваме в себе си. Това донякъде е добре, но не бива да се подценяваме, защото всеки човек е уникален по свой собствен начин. Смятате ли се за привлекателни? Вижте няколко сигурни знака, че сте по-забележителни, отколкото мислите.

Рядко получавате комплименти

Вероятно сте имали поне една ситуация, в която сте се чувствали неотразими, изглеждали сте прекрасно, но не сте получили очакваните комплименти, въпреки че сте били обект на погледи. Това не бива да ви притеснява, защото ситуацията е показател, че другите мислят, че вие сте наясно с това, че изглеждате наистина добре и че нямате нужда от напомняне. Не бива да забравяме, че понякога завистта също кара хората да премълчават комплиментите.

Изберете си фея и вижте какво привличате в живота си

Осъществяване на контакт с очи с непознати

Продължителен поглед с представител на противоположния пол, лека усмивка, определено предава силни емоции и означава, че това е опит за установяване на контакт. Също така, ако човек продължава да ви гледа известно време, дори след като сте го забелязали и дори когато отклоните погледа си от него, това е показател, че сте по-привлекателни, отколкото смятате.

Неща в дома, които носят нещастие

Мъжете повдигат вежди, когато ви видят

Повдигането на веждите обикновено се случва несъзнателно, когато видим привлекателен човек. Обърнете внимание на това следващия път, когато край вас има повече представители на противоположния пол. Вероятно и вие така несъзнателно реагирате, когато видите мъж, който ви е симпатичен. Повдигането на веждите се смята и за невербално показване на приятелско отношение, както и подсъзнателен опит да отворим по-широко очите си, за да видим нещо или някой, който е привлякъл вниманието ни.

Свързани статии

Другите се опитват да скъсят дистанцията с вас

Когато някой ни е симпатичен, приятно ни е да си общуваме с него, без значение дали е колега, приятел или представител на противоположния пол, то ние скъсяваме дистанцията. Това е така, защото другият излъчва положителни вибрации, приятно ни е неговото присъствие и искаме да скъсим разстоянието помежду ни. Понякога дори докосваме в процес на разговор или ни докосват.

Срещате учтивост или пък проява на неприязън

Работната среда е най-добрият пример. Със сигурност имате колеги, които винаги ви се усмихват, готови са да ви помогнат и такива, които рядко успяват да скрият, че нещо ги дразни във вас. Една самоуверена личност, която няма комплекси и смята себе си за привлекателна и успешна, оценява същите качества и в другите, и обратното.

Коментирай