Свободно време

Трудният робски живот – в новия минисериал „Корени“ по Bulgaria ON AIR

Премиерният за Bulgaria ON AIR минисериал „Корени“ започва на 30 юни и ще се излъчва всяка делнична вечер от 22:15 часа

17.06.2020г. / 12 32ч.
Мария Дуковска
Кадър от минисериала "Корени". Снимка: Bulgaria ON AIR.

Кадър от минисериала "Корени". Снимка: Bulgaria ON AIR.

Възможно ли е в робството да се открие смирение и усещане за свобода на фона на ожесточената битка срещу несправедливото поставяне на окови? Отговорите идват в минисериала „Корени“, който стартира по Bulgaria ON AIR на 30 юни и ще се излъчва всяка делнична вечер от 22:15 часа.

Продукцията е римейк на минисериала „Корени“ от 1977 година, базиран на едноименния роман на американския писател Алекс Хейли от 1976 година. Минисериалът проследява живота в окови в Америка през погледа на едно африканско семейство и пътя им към спасението и свободата.

В средата на 18 век, в региона на река Гамбия, Западна Африка, в семейството на Оморо и Бинта Кинте, се ражда синът им Кунта, кръстен на дядо си – известен и уважаван жител на селото. Кунта израства в непосредствена близост до природата, помагайки в отглеждането на животните и обработването на земята. След като завършва училище и преминава изпитанието по мъжество, момчето получава собствена земя, на която да изгради своя колиба. Спокойният живот на 17-годишния се преобръща, когато е пленен от британски търговци на роби.

Корабът с роби акостира в Мериленд, където Кунта е продаден на търг под името Тоби на робовладелеца Джон Уолър. Младият африканец не може да се примири с несправедливата съдба и прави няколко опита за бягство от имението на Уолър, последният от които завършва с ампутация на десния му крак. Заради „негодността“ си Тоби е препродаден на брата на Джон Уолър – д-р Уилям Уолър, който решава да помогне на роба, осигурявайки прислужница, която да се грижи за раните му.

Между Кунта и младата робиня пламва любов, от която след време се ражда дъщеря им Кизи. Младото семейство е напълно отдадено на дъщеря си и животът им в плантацията се нарежда, докато тийнейджърката Кизи не се влюбва в роба Ной, на когото помага да избяга. За наказание собственикът на Кизи и семейството ѝ я продава, което поставя живота на Кунта пред поредните изпитания.

Минисериалът „Корени“ е премиерен за Bulgaria ON AIR и е част от новите заглавия, с които националната телевизия посрещна лятото, предлагайки на зрителите качествени американски и европейски филми и сериали. В „Корени“ участва плеяда от звездни актьори – Лорънс Фишбърн, познат от ролята на Морфей в „Матрицата“, звездата от „Тюдорите “ и „Викингите“ – Джонатан Рис Майерс, носителят на „Оскар“ за главна мъжка роля Форест Уитакър и новозеландската актриса Ана Пакуин, позната на зрителите като Суки Стакхаус от вампирския сериал „Истинска кръв“.

Коментирай