Свободно време

Грешки в приготвянето на багажа, които развалят почивката ви

Как да стегнем куфарите по най-добрия начин

07.07.2020г. / 13 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Има много неща, с които трябва да се съобразите, когато ви предстои пътуване и трябва да стегнете багажа си. Колкото по-дълго е пътуването, толкова повече грешки може да допуснете при опаковането на куфарите си. Тези грешки биха могли да помрачат пътешествието ви и да ви създадат куп проблеми. Затова вижте няколко практични съвета за това как да опаковате куфарите си и да стягате багажа си, за да нямате главоболия, които да превърнат приключението ви в ад.

12 задължителни неща, които да имате в себе си, когато пътувате

Взимате дрехи и вещи с нагласата „за всеки случай“

Когато пътувате за ограничен период от време това мислене може да ви попречи повече, отколкото да ви помогне. Когато стягате куфара си, винаги обмисляйте всичко – къде отивате, какъв е климатът, за колко време ще останете. Така ще ви е по-лесно да прецените какво точно да вземете със себе си, а не да тръгвате с целия си гардероб, който само да мъкнете и който да ви затрудни в пренасянето и най-вече да ви ограничи да си купите нещо от пътуването си. Излишният товар при тръгване винаги може да се окаже пречка в стягането на куфара.

Чакате до последната минута

Стягането на куфарите в последната минута преди заминаването е една от най-големите грешки, които могат да провалят пътуването ви. Не само можете да забравите важни неща, които ще ви трябват, но може и да направи престоя ви истински ад на място, където сте далеч от дома. Винаги правете списък поне няколко дни преди пътуването. Така ще имате достатъчно време да обмислите какво точно ви трябва и да си го набавите. Рискът да забравите нещо важно е по-малък, когато не бързате със стягането, а действате методично.

С бебе на път – как да се справим успешно

Забравяте да прегледате прогнозата за времето

Когато отивате на друго място, особено ако е по-далечно, винаги трябва да сте подготвени за времето и метеорологичните условия. Това ще ви помогне да организирате оптимално багажа си без да очаквате неочакваното.

Не сгъвате дрехите правилно

Сгъването на дрехите в куфара е съществен момент, който може да ви помогне, но може и да ви попречи да поберете повече неща в него. Ако тъпчете дрехите си, те ще заемат много повече място. Ако ги навивате на руло, ще съберете повече дрехи, а ако натрупате дрехите една върху друга без да са сгънати и след това започнете да събирате ръкавите и крачолите като вързоп, ще имате най-голям успех.

6 причини защо всяка двойка трябва да пътува заедно

Свързани статии

Не използвате обувките си

Малко хора се сещат за този трик, но той наистина работи. Можете да използвате пространството вътре в обувките си, за да поберете повече неща. Можете да поставите чорапи на топка или други малки предмети вътре в обувките, предварително поставени в чист плик. Така ще оптимизирате още по-добре ограниченото пространство в куфара.

10 неща, които никога да не правите в самолет

Купувате си изцяло нов гардероб специално за пътуването ви

Чудесно е, че искате да изглеждате перфектно на снимките за спомен, както и да изглеждате неотразимо по време на пътешествието си, но не трябва да забравяте, че дрехите ви трябва да са предимно удобни. Това важи особено за обувките. Новите дрехи и обувки могат да ви създадат много неудобства, които да съсипят пътуването ви.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати