Свободно време

Таро карта за 11 юли

Денят е добър за споделяне на романтични чувства, за мечти, планове за почивка или празник, може да получите новина

11.07.2020г. / 07 49ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Карта на деня – Рицар на чашите – символизира онези пламенни мечтатели, които са водени от сърцето и емоциите. Те са величествени и олицетворяват стремежите на духа. Тази карта се появява, за да ни напомни за онези истински рицари, които са се сражавали и жертвали живота си в името на своята любима и своите идеали.

Емоциите са искрени, но понякога са твърде идеалистични и нереалистични. И точно тук е неговата слабост, той е твърде голям мечтател. Дори понякога, когато нещата не стават по перфектния начин, по който си е представял, рицарят на чашите е склонен да се откаже и да се отдръпне обиден, което не е съвсем мъжка постъпка. Картата символизира онзи първоначален период на влюбеност, в който партньорите се идеализират и копнеят един за друг, но който е толкова нетраен.

Денят е добър за споделяне на романтични чувства, за мечти, планове за почивка или празник, може да получите новина. Внимавайте да не сте твърде емоционални и чувствителни, и особено се пазете да не попаднете в капана на обидата. Да се обиждате не е особено зряло състояние, винаги може да замените тази безполезна емоция с нещо градивно.

Съвет за деня – Кралица на мечовете е в голяма степен точно обратното на Рицар на чашите. Тя е студена, рационална, лишена от топли емоции.

В комбинация с Рицар на чашите това може да означава:

В работата

Внимавайте да не изпадате в крайности и да не попадате под властта на емоциите. Опитайте се да запазите максимално спокойствие през днешния ден и да не се поддавате на провокации.
Другият съвет е да не позволявате да злоупотребяват с добрите ви намерения. Заявете своите граници, и ако усетите, че някой се опитва да постъпва нечестно и да се възползва от добротата ви, не се колебайте да пресечете тези опити още в зародиш.

За влюбените и семейните

Ако връзката е нова, внимавайте, чувствата най-вероятно са искрени, но все още са несигурни и затова не бързайте със заключенията. Денят обаче ще е прекрасен за романтични жестове, разходки и сладки прегръдки. За дългогодишните връзки тази конфигурация е доста опасна, защото може да доведе до кавги, породени от емоции. Опитайте да сложите фокуса си върху положителните страни на вашата половинка и да не отдавате голямо значение на отрицателните. Никой не е идеален.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.

Коментирай