Свободно време

Таро карта за 14 юли

Добре е да не се вглеждаме в липсите, а във възможностите

14.07.2020г. / 07 42ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Карта на деня – Деветка пентакли. Това е една интересна карта, защото изобразява жена, в чиито крака има изобилие, но тя сякаш не го вижда. Не вижда възможностите, наклонила е глава и е тъжна. Нещо не ѝ достига, за да бъде докрай удовлетворена. Усеща се полъх на самота и тъга.

Закачулената и несвободна птица, също добавя усещане за ограничение, за нещо, което пречи да видим, че всъщност всичко е наред и навсякъде около нас има изобилие. Тежките и узрели гроздове навсякъде около фигурата допълнително символизират благополучието.

Добре е да не се вглеждаме в липсите, а във възможностите, които ни заобикалят. Недоволството, меланхолията или умората могат да ни попречат да видим, че всъщност всичко е наред и няма от какво да се притесняваме.

Съвет за деня – Двойка чаши.

Двойката е обединение, баланс на емоциите, баланс на противоположностите. Приемане дори и на негативните чувства и хармонично балансиране. В тази карта има спокойствие, но и намек за сила и свобода, които само чакат да осъзнаем колко могъщество има в спокойствието. В комбинация с Деветка пентакли, това може да означава:

В работата

Приемете, ако не сте доволни или съгласни с нещо и пуснете ситуацията. Така ще добиете неочаквана сила и свобода да мислите за нещо друго, по-продуктивно и по-смислено.
Направете опит за помирение, ако имате разногласие с някого и ще видите неочаквани възможности пред себе си.

За влюбените и семейните

Ако нямате партньор може би оставате слепи за някого в обкръжението ви, който тайно ви харесва, но няма смелост или достатъчно близост с вас, за да го разберете. Огледайте се внимателно, защото комбинацията от карти е добра за започване на връзка.

На дългогодишните и на по-новите двойки вещае изобилие от чувства и емоции, споделяне, взаимност, но и предупреждение да преодоляваме недоволството бързо и винаги да държим в съзнанието си плюсовете на нашата половинка. Не се вглеждайте в недостатъците, гледайте в общата цел и се помирявайте бързо.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.

Коментирай