Свободно време

Нарцис ли сте в общуването?

По какво личат „разговорните нарциси“

23.08.2020г. / 09 21ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Хората, които говорят само за себе си по най-безцеремонния начин по време на разговор, се наричат нарциси в общуването или нарциси в разговора. Не е задължително да проявяват нарцистични наклонности в други области от живота си, но по време на разговор това личи наистина отявлено.

4 знака, че сте отгледани от нарцис

За да разберете как да различавате „разговорния нарцис“, вижте неговите особености.

Разговорът е едностранен

Този тип нарциси не могат да говорят за нещо различно от собствената си особа. Накъдето и да искате да отклоните разговора, те винаги намират начин да го обърнат към себе си. Започват да говорят само за своите интереси, само за своите гледни точки и дават примери, които касаят единствено тях. Ако се опитате да върнете разговора в първоначалната му посока, те демонстрират незаинтересованост, не слушат, гледат встрани. Липсва интеракция, липсва обмен на мисли, по начина, по който го предполага нормалният разговор.

Знаци, че имате връзка с нарцис

„Разговорните нарциси“ прекъсват

Нарцисите в общуването имат една характерна обща черта да прекъсват събеседниците си безцеремонно. Отнемат думата и започват да ангажират вниманието на човека срещу тях, както и на останалите наоколо с тяхната гледна точка. Това прави разговора на практика невъзможен. Води до изнервяне на обстановката и в крайна сметка отблъсква околните. Никой не обича да бъде прекъсван и това става ясно в даден момент.

10 начина да познаете нарциса

Свързани статии

Не спира да говори

Една от най-досадните черти, по които ще познаете всеки нарцис в общуването, е неспирната логорея, от която страда. Този тип личности не спират да говорят. Често го правят и на висок глас без да се съобразяват с неписаните закони на общуването.

Сигурни знаци, че той е нарцис

Те никога не се интересуват от другите

Освен ако нарцисът не е централната фигура в разговора и темата му, те нямат никакъв интерес към другите хора. Нарцисите в общуването се чувстват безкрайно отегчени, когато някой друг разказва нещо за себе си, което не е свързано с тях. Те не се страхуват да демонстрират презрителното си отегчение, изглеждат разсеяни и подсказват всячески, че е крайно време този глупав разговор да приключи.

Коментирай