Свободно време

Как да се научим да чистим ненужното от живота си

Настройте мисълта си, че ще бъдете добре

16.07.2020г. / 15 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В живота ни се случват както хубави, така и не толкова приятни неща. Над вторите невинаги имаме пълен контрол. Факт е, че всеки от нас държи нещо в живота си, от което не се нуждае, но няма смелостта да го пусне да си иде. Това може да е връзка, спомени, лоши навици, неистинско приятелство и т.н. Защо трябва да се научим да пускаме излишното? Това подобрява самооценката ни, помага ни да се развиваме, подобрява взаимоотношенията ни, открива нови пътища пред нас.

Как да се научим да чистим ненужното?

Не обвинявайте другите

Когато не се чувстваме щастливи, преминаваме през разочарование, било то и любовно, често сме склонни да обвиняваме другите. Дори и да сме жертва на нечие несправедливо отношение, не бива да очакваме някой да поправи грешката си, изобщо, очакванията някой да ни направи щастливи, ни обричат на нещастие. Това е изцяло наша отговорност.

Научете се да преминавате нататък

Животът е поредица от преживявания, които ни учат на важни уроци. Понякога се вкопчваме в негативното, не искаме да го пуснем, очакваме да стане по-добре, въпреки да няма индикации. Да се научим да продължаваме напред е като изкачването на стъпалата, като ходенето. Ако не се движим към прогрес, значи се намираме в застой – в капана на собствените си негативни емоции, които винаги пречат.

Притча за проблема

Когато сте в поредната трудна ситуация, запитайте се какво можете да научите от нея и смело продължете. Не ѝ придавайте важност.

Настройте мисълта си, че ще бъдете добре

Една от причините да стоим в токсична обстановка или връзка е, че смятаме, че имаме нужда от тях, за да оцелеем. Въпреки че се чувстваме зле в тази рутина, за нас е немислимо да излезем от зоната си на комфорт. Не бива да забравяме, че освобождавайки живота си емоционално, това ни носи физическа и духовна лекота.

Свързани статии

Само си помислете как добре се чувствате, когато изхвърлите от дома си ненужните предмети. За да продължите напред, трябва да се освободите от това, което ви пречи да сте щастливи. Първата стъпка е да повярвате в силата си и това, че ще се справите, че ви очаква по-хубаво.

Мотивиращи цитати на велики личности, които ще ви вдъхновят

Вземете решение да действате

Често казваме, че искаме да променим нещо в живота си, но сякаш не даваме 100% от усилията си. Без значение дали искаме да се откажем от лош навик, да започнем обучение, да променим живота си в положителна светлина, важно е да действаме уверено и да не се отказваме да постигнем целта си.

Снимка: iStock

Коментирай