Свободно време

„Умно село“ се завръща на тв екрана с филм в памет на Васил Стойчев

Дългоочакваният старт на предаването ще започне с филма „Семеен портрет в интериор“ в знак на почит към актьора

19.07.2020г. / 12 24ч.
Мария Дуковска
„Умно село“ се завръща на тв екрана с филм в памет на Васил Стойчев

Документалната поредица „Умно село“, която със свой уникален почерк разгръща историите на личности, допринесли за изграждането на духовните пластове на българската нация, стартира в ефира на Bulgaria ON AIR тази неделя, 19 юли, точно в 19:30 часа. Не е случаен и изборът на първи епизод, с който „Умно село“ ще дебютира в ефира на телевизията. Той ще бъде посветен на великия български актьор Васил Стойчев, който почина на 15 юли.

Броени дни след като той пое към вечния си път, сега зрителите ще имат възможността да се запознаят отблизо с непознатата страна от неговия съвместен живот със сцената и съпругата му Виолета Бахчеванова. В първия епизод на емблематичното предаване, който Bulgaria ON AIR ще излъчи, авторите Владимир Люцканов и Антоанета Бачурова прецизно рисуват вдъхновяващия портрет на семейния театрален тандем. Филмът „Семеен портрет в интериор“ надниква отвъд всеизвестното битие на последните мохикани, свързали биографията си най-вече с Народния театър.

Далеч от суетата и злобата, Виолета достойно понася съдбата на една от най-младите „пенсионирани“ актриси, а Васил неуморно „работи“ в импровизирано студио в семейния хол, в което с много търпение, посредством причудлива и почти непозната стара техника, пренася безценния си архив в цифрови файлове.

Първият епизод, който ще се излъчи в памет към един от великите строители на историята на Народния театър – Васил Стойчев, гледайте тази неделя, 19 юли, точно в 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай