Свободно време

„Умно село“ представя филма „Голяма риба“, посветен на Велко Кънев

Документалният портрет на големия ни актьор ще се излъчи на 26 юли по Bulgaria ON AIR

24.07.2020г. / 16 16ч.
Мария Дуковска
„Умно село“ представя филма „Голяма риба“, посветен на Велко Кънев

Новият епизод от емблематичната авторска поредица „Умно село“, която обръща обектива към непозната страна на личностите, които изграждат съвременната българска култура, ще се излъчи тази неделя в ефира на Bulgaria ON AIR, точно в 19:30 часа.

Вторият портрет, който прецизно изрисуват авторите Антоанета Бачурова и Владимир Люцканов, е посветен на изпълнения с радост и тъга, сълзи и смях, пъстър живот на бележития български актьор Велко Кънев. Зрителите на Bulgaria ON AIR ще имат възможността да си припомнят добротата, смиреността и искреността, скрити зад погледа на емоционалния и чувствителен актьор. Освен велик артист на сцената, Велко Кънев ще бъде запомнен и с неподправения позитивизъм, с който гледа на живота и на пръв поглед непреодолимите изпитания на съдбата.

Филмът „Голяма риба“ връща българския актьор в спомените за повратните точки от неговия жизнен път, оставили ярък спомен в съзнанието му и променили посоката, в която се движи. Ценител на българската природа и истински родолюбец, Велко Кънев споделя кои са късчетата елховска земя, на които открива свободата, пречиства мислите си, а понякога и се усамотява. Докато се отдава на любимото си хоби и се наслаждава на красотата на дивната природа между Странджа и Сакар, актьорът отваря вратите на дома си за авторите на „Умно село“, където енергичната му майка, носеща духа на млад човек, се грижи за безупречното гостоприемство и вкусните гозби.

Вторият епизод от документалната поредица, посветен на един от най-ярките образи от филма „Оркестър без име“ – гледайте тази неделя, 26 юли, точно в 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай