Свободно време

Епизод на „Умно село“ с Георги Дюлгеров ще се излъчи на 27 септември

Може да гледате епизода, посветен на именития кинорежисьор, на 27 септември по Bulgaria ON AIR

25.09.2020г. / 11 59ч.
Мария Дуковска
Кадър на Bulgaria ON AIR.

Кадър на Bulgaria ON AIR.

„Всеки трябва да намери своето оправдание, ако е решил да прави кино. Моето „оправдание“ е, че винаги съм опитвал да покажа духа на времето, в което съм живял“.

С тези думи Георги Дюлгеров, авторът на култовите български филми „Авантаж“, „Трампа“ и „Мера според мера“, започва своя личен разказ пред камерата на документалната авторска поредица „Умно село“. Изповедта и своеобразното отпътуване назад към спомените за изпълнения с кино, музика и любов живот на именития режисьор, Bulgaria ON AIR ще излъчи на 27 септември, от 19:30 часа.

Заглавието: „За филмите и техният Георги Дюлгеров“ е перифраза на известната лента на Дюлгеров „За Нешка Робева и нейните момичета“. За тази своеобразна и интимна изповед той е предразположен от един от любимите си ученици, авторът и режисьорът на епизода Димитър Сарджев. Спомените лъкатушат из шосетата на родовата памет: пътят им се простира от Вардарска Македония на предците, до родния Бургас.

Увлекателен и деликатен разказвач, с чувство за хумор и самоирония, Дюлгеров описва „филма на своя живот“ в един интимен разговор с младия си колега и приятел.

Новият епизод „За филмите и техният Георги Дюлгеров“ от поредицата на „Умно село“, в главната роля на който е режисьорът, чиито филмови шедьоври оглавяват класацията на най-добрите заглавия в българското кино – не пропускайте тази неделя, 27 септември, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай