Свободно време

Красиво издание на най-вълнуващата любовна история в световната класика

„Ана Каренина“ – Лев Толстой – най-великата книга, писана някога

01.10.2020г. / 10 12ч.
Аз жената
Корица: издателство "Хермес"

Корица: издателство "Хермес"

Лев Толстой е сред най-видните руски писатели и мислители, автор на романи, разкази, пиеси, есета и религиозни трактати. „Ана Каренина“ е сред най-известните му произведения, което самият той нарича своя първи истински роман.

Първоначално книгата е публикувана на части в периодичното издание „Руски вестник“, а за първи път е събрана в един том през 1878 г. Достоевски, Набоков, Фокнър и още редица значими писатели определят романа като шедьовър на литературния реализъм. През 2007 г. „Тайм“ провежда анкета сред 125 съвременни писатели, а резултатът е, че „Ана Каренина“ е обявена за „най-великата книга, писана някога“. Сюжетът е адаптиран многократно като театрални постановки, оперни и балетни представления, филми за големия екран, телевизионни сериали, радиодрами и дори като представление във фигурното пързаляне.

За значимостта на класическото произведение говори фактът, че критици и читатели са единодушни – романът трябва да присъства във всяка библиотека. А сега може да го закупите в красивото луксозно оформление на „Клуб Класика“.

Още за книгата

Ана Каренина, изглежда, има всичко: красива е, богата, омъжена е за влиятелен политик и обожава сина си. Но тя усеща, че животът ѝ е пуст – до момента, в който среща елегантния офицер граф Вронски. В отчаян опит да открие смисъла в живота си, тя се противопоставя на традициите на обществото. И напуска съпруга и сина си, за да живее със своя любим.

Заклеймена и изолирана, Ана все по-често се поддава на пристъпите си на ревност към Вронски. А това го отчуждава. Скоро младата жена се оказва неспособна да избяга от все по-безнадеждната ситуация.

Въпреки силната им любов, връзката между Ана и Вронски е обречена.

На книжния пазар от 29 септември 2020 г.
Превод: Здравка Петрова
Обем: 832 стр.
Издателство: „Хермес“
ISBN: 978-954-26-1952-9
Корична цена: 24,95 лв.

Коментирай