Свободно време

Можем ли да овладеем стреса чрез йога?

Йога инструкторът Венета Евтимова започва проучване по темата и набира доброволци за проекта

07.01.2021г. / 15 01ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Стресът през последните месеци със сигурност се отрази на всички нас. Това, което бихме могли да направим, за да си помогнем, е да потърсим различни начини да разтоварим тялото и ума си, да успокоим сетивата си, макар и да не е много лесно в условията на пандемия и несигурност.

Един от начините за овладяване на стреса е чрез йога практики.

Йога инструкторът Венета Евтимова, която добре познавате от влог поредицата на Az-jenata.bg „Ето как“ подготвя проучване, което ще изследва именно въздействието на йогата върху стреса. Целта на проучването е да се види как чрез холистични методи и практики можем да се справим със стреса и да го намалим. Ако искате да участвате в нейното проучване като доброволци, можете да ѝ пишете във фейсбук страницата ѝ Veneta.online.

Проучването ще се проведе в рамките на 4 месеца, като стартът ще е на 15 януари т. г. То ще е напълно безплатно, като ще включва онлайн сесии с йога практики 1-2 пъти седмично, водени от Венета. Онлайн практиките ще се провеждат в удобно време за работещите участници, а тези, които не са успели да се включат навреме, ще могат да гледат на запис.

За целите на проучването Венета ще изпраща анонимни анкети на участниците, които се включат в проекта.

Единственото условие за участие в безплатното проучване е всеки участник да изследва нивата на кортизол три пъти по време на изследването – един път в началото около 15 януари, в средата на проекта и към края му през април т. г. Това е необходимо, за да се проследи ефектът от йога практиките и техниките за овладяване на стреса, с които Венета ще запознае участниците в проучването.

Ако имате желание да се включите в интересното проучване, пишете на Венета Евтимова тук.

Венета Евтимова: Йога повдига духа, радостта и балансира енергията в тялото

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
ГРАД КОЗЛОДУЙ ( преди 3 години )
йога помага ли при хора прекарали инсулт
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време