Свободно време

Затварят детските градини, училища, заведения, молове и театри за 10 дни

Новите ограничителни мерки влизат в сила от 22 март

18.03.2021г. / 10 32ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

На брифинг в Министерския съвет министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов обяви новите противоепидемични мерки, които влизат в сила от 22 март 2021 г., понеделник. Въвеждането на тези ограничения се налага според Националния оперативен щаб заради увеличаващия се брой болни, както и положителните проби за коронавирус.

„Това ни мотивира да предприемем ограничителни мерки за цялата страна, които да бъдат въведени от понеделник с продължителност 10 дни“, каза здравният министър Костадин Ангелов.

Преустановяват се присъствените учебни занятия, както и тези в обучителни центрове, занимални и др. Същата е ситуацията във ВУЗ-овете, в които има малко изключения за практики и изпити.

Няма да се посещават и детски градини и ясли.

Мерките включват затваряне на заведенията, освен за доставки по домовете. Местата за хранене в хотелите ще организират изхранване по стаите.

Затварят моловете, в които ще работят отново само хранителни магазини, банки, доставчици на комуникационни услуги.

Няма да има конгресни мероприятия, обучения, семинари и подобни.

Преустановяват се посещенията в казина и игрални зали.

Затварят фитнес центровете и залите за групови занимания, самостоятелни плувни комплекси и басейни, всички културни и развлекателни мероприятия се прекратяват.

Няма да има организирани туристически пътувания или групови събития на открито.

На всички пазари се създава организация за еднопосочно движение и осигуряване на дистанция.

Не се допуска организирането и провеждането на събирания и тържества от частен характер – сватби, кръщенета и други, с присъствие на повече от 15 души.

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и спортен характер за всички възрастови групи на открито и закрито се провеждат без публика.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Безумие! ( преди 3 години )
И защо от понеделник? Защо не от днес...като го правите.В петък, събота и неделя заведенията ще се препълнят и да сте сигурни, че и болниците ще се препълнят. И после друг ви е виновен.Прости им Господи, те не разбират!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар