Свободно време

Новото лице на „България сутрин“: Журналистите имаме власт, но и отговорност

Мария Константинова е новата водеща на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR

22.03.2021г. / 10 13ч.
Аз жената
Новото лице на „България сутрин“: Журналистите имаме власт, но и отговорност

От днес „България сутрин“ има нова водеща, която ще бъде екранната половинка на Мирослав Димитров.

„Днес е световният ден на водата и моят първи ден, затова си пожелавам с колегата Мирослав Димитров да ни върви по вода“. С тези думи новата водеща на „България сутрин“ – Мария Константинова, даде старт на своята кариера в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя е журналист, който се занимава основно с политическа журналистика.

„Това е една сериозна и много осъзната крачка в моя живот. Много се радвам, че стартирам в Bulgaria ON AIR, защото знам, че във фокуса на нашата телевизия са важните неща, а за мен е много важно да задаваме важните въпроси“, категорична бе Мария.

И определи журналистиката като отговорност.

„Журналистите имаме огромна власт, но и отговорност. Задължителното за мен е един журналист да не губи своето любопитство, и смятам че това е и едно от моите отличителни качества. Искам да предам своето любопитство и на зрителите“, заяви водещата.

Константинова сподели още, че трудните моменти в кариерата са тласък напред.

„В работата ни непрекъснато се сблъскваме с трудни моменти, но по-скоро за мен те са мотивация и ме вдъхновяват да продължавам да се развивам. В никакъв случай да не се отказвам“, каза още тя.

По думите ѝ най-голямата ѝ слабост си остава спортът.

„Това съм започнала от самото начало на моя журналистически път, впоследствие разбрах, че и политиката е нещо, което сериозно ме вълнува.“

Гледайте целия разговор във видеото.

Коментирай