Свободно време

Таро карта за 8 април

Това е мигът, в който битката е свършила и чак сега се питаме – а за какво беше всичко, каква е ползата

08.04.2021г. / 08 39ч.
Мария Дуковска
Снимка: Венета Евтимова.

Снимка: Венета Евтимова.

Петица мечове не е лека карта. Това е мигът, в който битката е свършила и чак сега се питаме – а за какво беше всичко, каква е ползата? Това е карта, която ни показва победа и господство по-скоро на деградацията. Не може да говорим за триумф, а за пирова победа. Целта е постигната за сметка на твърде големи усилия, които не си заслужават, а последствията са съмнителни. Картата ни предупреждава да ценим това, което имаме и да не се хвърляме в необмислени битки на егото.

Съвет за деня – Слънцето изобразява дете на бял кон, а това веднага ни навява асоциации за невинност и радост. Тази карта предсказва обновление – свежа енергия, усещане за позитивност, вече не сме натоварени от страх или тъга. Съветва да бъдем активни, да градим, да създаваме и творим. Но тя може да идва и като предупреждение към петица мечове, защото слънцето изобразява и необузданото его, което е точно като малко дете, яхнало кон. Не може да се контролира, иска всичко сега, веднага и си мисли, че целият свят се върти около него.

В работата:

Днес енергията не е за смирение, но точно смирение и безпристрастност ще са ни нужни, за да не попадаме в капана на агресивната конкуренция, битките и споровете. Възможно е на края на деня да се почувствате изтощени и недоволни, ако се поддадете на конкурентно поведение.

За влюбените и семейните:

За тях също се отнася да се опитат да са спокойни, да се поставят на мястото на другия и да си сътрудничат, а не да се конкурират. Възможно е заради страсти да обидите половинката и да съжалявате горчиво след това. Не забравяйте защо сте с този човек и че го обичате, когато спорите.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.

Коментирай