Свободно време

Меркурий в Телец – възможни са проблеми в комуникацията

Темпото леко се забавя

19.04.2021г. / 15 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 19 април Меркурий влиза в знака на Телец и така ще се задържи до 3 май 2021. За Меркурий знаем, че е планетата на комуникацията, рационалността и разсъжденията. Това означава, че ни очаква енергия, която ще повлияе на всяка зодия, особено на начина, по който комуникираме помежду си. По-силно ще бъде усетена от Козирог, Телец и Дева.

Когато Меркурий навлезе в знака Телец, потокът от комуникация естествено се забавя. Докато Меркурий е планета на бързо темпо, енергията на Телеца е по-бавна. Ето защо са възможни забавяния, обърквания в комуникационния поток.

Венера влиза в Телец до 8 май – любов и грижа за себе си

Сега е важно да не бързаме, когато ни се налага да комуникираме, без значение дали ще изпратим имейл, съобщение в социалните мрежи, ще говорим очи в очи. Трябва да мислим добре, преди да дадем свобода на словата си, за да не се окажем погрешно разбрани.

Талисмани за късмет за зодия Телец

Знакът на Телеца е известен с това, че се грижи за бизнеса, че обича парите, че е надежден. Енергията му може да ни вдъхнови с нови идеи, да повиши продуктивността ни. Когато Меркурий е в Телец, има и постоянство, което може да ни е от полза, да ни помогне да се фокусираме върху целите си, да бъдем силни и устойчиви. Да се върнем към проекти, които сме отлагали.

Влиянието на енергията на Телеца има потенциала да предизвика някои напрегнати взаимодействия. Може да сме глуповато упорити относно своите възгледи и да не можем да видим външните перспективи. Затова е по-добре да проявим повече гъвкавост в мисленето.

На 24 април Меркурий среща Уран, което може да ни донесе неочаквано развитие на някои въпроси, а е хубаво и да записваме всяка идея, която ни хрумне. Меркурий в Телец ни учи да заложим на по-бавната стратегия, колкото и да ни се иска да бързаме. Нашата визия и комуникация през това време ще бъдат рационализирани и ще можем да мислим практично и отговорно. Важно е да слушаме, когато попаднем в разговор.

Какъв е скритият ви талант според зодията?

Ще сме склонни да бъдем по-бавни и по-стабилни в начина, по който мислим и изразяваме себе си, а разговорите ни може да са по-хладни, защото ще гледаме на света по-реалистично.

За Овена този период ще бъде решаващ за спестяване на пари, а началото на май за прогрес във финансово отношение. Телецът може да бъде любовно развълнуван и ще може да излезе от неприятностите, ако е попаднал в такива.

Бъбривите Близнаци трябва да внимават с думите си, защото те имат значение, а ако има драматични ситуации ще успеят да се справят с тях.

Кои са трите най-приказливи зодии?

За Раците настъпва емоционален период, ще отстоявате позициите си, възможни са напрежения с приятели. Лъвовете ще поставят чуждите нужди пред собствените си, но както винаги ще се открояват от останалите в положителна светлина.

Родените под знака на зодия Дева ще поставят под въпрос пътя на своята кариера. Мислете добре, що се отнася до постигането на вашите цели.

Везните може да започнат своята лична трансформация, да взимат решения за по-добро бъдеще.

Свързани статии

Скорпионите ще решават кой е достоен за любовта им. Но нека помислят дали дават достатъчно за нея? Ако има връзки, които не са работещи, сега може да се освободите от тях.

Стрелецът може да премине през любовни вълнения, но ако иска да започне нова връзка, трябва да се раздели с миналата си.

За Козирозите е чудесно време за наваксване на срещи с любимите им приятели, като цяло за подобряване на социалния им живот.

Водолеите ще имат възможността да развият своите креативни идеи, да станат по-уверени.

За Рибите е време да преоценят от какво имат нужда в живота си, хора, вещи. Може би е време за пролетно прочистване?

Снимка: iStock

Коментирай