Свободно време

Марс преминава в Рак – за какво да внимава всяка зодия

В периода до 11 юни ще сме по-емоционални

23.04.2021г. / 16 53ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

След преминаването си през закачливите и бъбриви Близнаци, на 23 април, Марс преминава в знака на Рак. Така ще се задържи до 11 юни. Определено това е транзит, който ще ни постави в позиция на защита. Възможно е да се чувстваме повече от обикновено принудени да се защитим, да се обърнем към нещата, които ни карат да се чувстваме в безопасност.

Таро карти за май за всяка зодия

Марс е огнен и в знака на Рак, може да ни подтикне към това да взимаме прибързани решения. От друга страна, Ракът е по-склонен да бъде пасивен, ориентиран към семейството и дома. Този транзит често създава възможност за укрепване на връзката ни със семейството и дома като цяло.

Периодът е подходящ да сложим дома си в ред. Да премахнем бъркотията, старите ненужни вещи, така че нашето лично пространство да се превърне в свежо, удобно и подхранващо място. Марс в Рак не е особено спокоен транзит. Възможно е емоциите ни да станат много интензивни, да са променливи. Това е така, защото знакът Рак се управлява от Луната, а нашата енергия и действия ще бъдат свързани с лунните цикли през този период.

Слънцето премина в знака на Телец – ще ни вълнува темата за парите

Но транзитът е много подходящ да отстояваме нуждите си и да искаме това, от което се нуждаем, за да се чувстваме сигурни. По-често ще ни се налага да излизаме от своята зона на комфорт, да сме действащи.

Женски хороскоп за май

Енергията не е егоистична, а защитаваща интересите. За Рака е характерно, че той е съпричастен и чувствителен, което може допълнително да повиши нашата уязвимост. Твърде голямото ни желание да бъдем в безопасност може да ни накара да потиснем или игнорираме емоциите си, което да доведе и до пасивна агресия. Ето защо е важно да не задържаме своите чувства, а да намерим подходящ начин да ги изразим.

Какво могат да очакват зодиакалните знаци по време на Марс в Рак, вижте на следващата страница.

Коментирай