Свободно време

Таро карта за 11 май

Ще имате устрем за нови идеи, проекти, пътувания, отношения

11.05.2021г. / 08 02ч.
Мария Дуковска
Снимка: Венета Евтимова.

Снимка: Венета Евтимова.

Карта на деня – Днес отново пада Звездата.

Тя е въплътена надежда и сбъдва мечти. От нея се излива плодородие и е време за оран. Доброто сърце и вярата, щедростта и изобилието струят от тази карта. Но винаги следва да помним, че звездите са далечни и студени. Те светят, само защото отразяват и пречупват светлината. Урокът на тази карта е да не разчитате на някой друг, който отразява това, което искате, а сами да се вдъхновите и да въплътите доброто сърце и изобилието. Да поемете по път, който ще ви позволи да откриете вътрешния си, неограничен източник на светлина.

Съвет за деня – Глупакът е символ на новото начало, поемане на пътешествие и началото на нов цикъл. Ще имате устрем за нови идеи, проекти, пътувания, отношения. Ключовото тук е да имате увереност, да се доверите на Вселената, дори да има известен риск. Сега е подходящо време да се откажете от минали обвързаности, да хвърлите старата кожа и да се преобразите.

В работата:

Комбинацията днес е много вдъхновяваща, но и не обещава нищо конкретно. Може да ни е трудно да приложим идеите си на практика, затова днес ще е по-подходящ ден за планиране отколкото за конкретни действия и начинания.

За влюбените и семейните:

Един ден, в който може да ви е трудно да общувате. Другият може да ви се стори твърде разсеян, разфокусиран и устремен към имагинерни начинания. Това може да бъде източник на леко отчуждение, но в крайна сметка всеки човек има нужда да се самоопредели някак и извън връзката. Да потърси себе си, както и личните си интереси, дори и това да е неразбираемо за околните. Дайте си време и пространство един на друг.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.

Коментирай