Карта на деня – Тройка мечове – картата символизира миналото, настоящето и бъдещето, но в един малко по-мъчен аспект. Тя говори за тъга и носталгични спомени, за принудително преместване от място, на което сме били щастливи или за раздяла с нещо скъпо за нас. Но по-често се пада като карта на деня, за да ни напомни да приемаме промените. Приемането не означава примирение, но означава, че сте достатъчно мъдри, за да не влагате твърде голямо количество емоции и страсти в миналото. Бъдете тук и сега и гледайте с оптимизъм в бъдещето, вместо да тъгувате за миналото. Промените са неизбежни.

Съвет за деня – Императорът – това е силно интелектуална карта, която се пада към тройка мечове, за да затвърди това, което ви посъветвах по отношение на нея. Не се оставяйте на емоциите днес, а дайте предимство на рационалната и трезва мисъл. Колкото повече емоции вложите в събитията от днешния ден, каквито и да са те, толкова повече нещата ще ви се видят трудни и мъчни. Затова опитайте да дадете превес на рационалната и трезва мисъл и ще намерите изход от всяка ситуация.

В работата:

Днес е добре да се съобразявате с висшестоящите и да приемете решенията им, потушавайки емоциите. Изчакайте няколко дни, преди да вземете окончателно решение как да действате, ако промени или решения в работата не ви удовлетворяват. Възможни са проверки, актове на държавната администрация, документални неуредици.

За влюбените и семейните:

За влюбените е ден, в който може да има сътресения. Би било добре да приемете, че има и такива дни и да преминете по-спокойно през тях, ако е възможно. Ако запазите балансирани емоциите си, това може да е и един спокоен и монотонен ден.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.