Свободно време

Креативни идеи за детски подарък за 1 юни – как да съчетаем приятно с полезно?

Може да експериментирате според интересите на вашето дете

26.05.2021г. / 12 14ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Макар и международен ден на детето, 1 юни е любим празник както на малки, така и на големи, защото е изпълнен с детски смях, вълнуващи забавления и щастливи моменти със семейството. Мнозина от нас все още пазят мили и вълнуващи спомени от любимите подаръци и изненади от безгрижните дни на нашето собствено детство.

И като става въпрос за подаръци и изненади, днес родителите определено имат далеч по-голям избор, а децата – разнообразие от всевъзможни занимания и играчки. Но това в никакъв случай не означава, че не бива да бъдем изобретателни в избора на нещо не само запомнящо се, но и полезно! Затова подбрахме няколко интересни идеи за креативен и по-различен подарък за вашето дете този 1 юни.

1) Куклен театър или кино – кой не обича детски представления? Около 1 юни в програмите на кината и театрите често присъства разнообразие от детски филми и пиеси, на които можете да се насладите заедно, цялото семейство.

2) Поход сред пpиpoдaтa и пикник – най-ценният подарък винаги е времето, прекарано със семейството. Идеята за поход сред природата и пикник е лесно изпълнима, а в същото време гарантира веселото изкарване на цялата група. Освен това може да придадете на разходката образователен характер, като покажете на детето си различни видове диви растения и дървета, а след това ги нарисувате заедно! Изберете място с удобен достъп, подгответе любимите си неща за хапване и прекарайте празника заедно сред природата.

3) Преживяване за деца – преживяванията са страхотен избор за оригинален и вълнуващ подарък, който оставя ценен спомен за всяко дете или възрастен, а понякога и разкрива цял един нов свят. Може да експериментирате според интересите на вашето дете. Детски кулинарен курс, урок по барабани, създаване на бижута или рисуване върху керамични фигурки са само няколко страхотни идеи, които могат да помогнат на детето ви да открие ново хоби или талант.

4) Смарт часовник – Един полезен за вас и забавен за децата подарък е смарт часовникът. По този начин ще бъдете винаги информирани за точното местоположение на детето си и винаги ще бъдете във връзка с него. Именно такива са GPS/GSM часовниците MyKi, които са създадени специално за деца, имат цветен дизайн за всеки детски вкус и редица функции. Оборудвани са с интелигентен GPS тракер, който ще ви даде допълнително спокойствие, а самият часовник може да бъде управляван, наблюдаван и настройван от всеки смарт телефон или таблет. Часовниците са налични в 4 варианта – MyKi Watch, MyKi Touch, MyKi Junior и MyKi Watch 4 Lite – и предлагат куп функционалности като възможност за гласови и видео обаждания, чат, текстови или звукови съобщения, SOS бутон и забавни игри.

За да бъдете винаги информирани за местоположението на своето дете и за да имате бърза връзка с него, всеки от часовниците MyKi работи със специално приложение. То позволява предварително задаване на зони за безопасност, следене на активността на детето, контрол на контактите и задаване на аларми и графици.

А за да отпразнувате 1 юни подобаващо, през следващите седмици MyKi Watch и MyKi Junior са на специални, празнични цени.

Какъвто и подарък да изберете, не забравяйте, че най-важното е да се забавлявате и да прекарате весел празник заедно със своите малчугани. Най-ценният подарък е именно споделеното време.

Коментирай