Свободно време

Каква е цената на олимпийската мечта - в „Пътят към Токио“ по Bulgaria ON AIR

Телевизията представя историите на част от българските надежди в летните олимпийски игри 2021г.

25.06.2021г. / 13 26ч.
Мария Дуковска
Каква е цената на олимпийската мечта - в „Пътят към Токио“ по Bulgaria ON AIR

Остава по-малко от месец до началото на дългоочакваните летни олимпийски игри, които ще се проведат в Токио. Специално за всички почитатели на спорта от 27 юни, в продължение на пет поредни недели, от 18:00 часа, Bulgaria ON AIR ще представи историите за наситения с емоции и предизвикателства път към осъществяването на мечтата на част от българите, които ще се борят за спечелването на медал в най-голямото спортно събитие в света.

Поредицата „Пътят към Токио“ ще срещне зрителите в ефира на телевизията с някои от най-успешните, млади и с потенциал за растеж български надежди от 8 спортни дисциплини, сред които борба, спортна гимнастика, джудо, бокс, вдигане на тежести, плуване, лека атлетика и художествена гимнастика.

Първият епизод ще представи „Дамската чета в борбата“ в лицето на българските състезателки Тайбе Юсеин, Мими Христова, както и Евелина Николова и Миглена Селишка, които за пръв път ще изпитат емоцията от това да са част от най-голямото спортно състезание. Това са четирите дами, които успяха да спечелят квота за летните олимпийски игри в борбата. По време на епизода всяка от тях ще сподели за своята първа среща със спорта, запалването на искрата към дисциплината и качването на тепиха, през радостите от всеки спечелен медал до взимането на квота за летните олимпийски игри 2021г. Специално участие ще вземе и селекционерът на женския национален отбор по борба Петър Касабов.

Освен да представят българската следа в олимпиадата, документалните портрети на спортистите, които са нарисувани в поредицата „Пътят към Токио“, успяват да извадят на показ една много лична част от техния живот, където освен спорта и личната мотивация, друг основен двигател за стремежа им към достигането на спортния връх се оказва и любовта. Във втори епизод състезателят по спортна гимнастика Дейвид Хъдълстоун ще разкаже за предизвикателствата и удовлетворението от спечелването на квота за игрите в Токио, както и за неотлъчната подкрепа, която получава от Ерика Зафирова от националния ансамбъл на България по художествена гимнастика. Като част от него, гимнастичката също ще се бори за спечелване на медал от олимпиадата.

За симбиозата между спорта и любовта ще разкаже и джудистът Ивайло Иванов, като освен да маркира пътя, който е изминал до постигане на олимпийската си мечта, той ще се върне назад в спомените си към безкрайно романтичната сватба, която му се случва преди 7 години.

„Пътят на Токио“ ще срещне зрителите на Bulgaria ON AIR и с най- успешната българка в олимпийската ни история - двукратната олимпийска шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева, която се готви за своето седмо участие в игрите. Това са само част от вълнуващите истории на българските спортисти, които съвсем скоро ще отпътуват към осъществяването на олимпийската си мечта.

Не пропускайте поредицата документални портрети „Пътят към Токио“ – от 27 юни, в продължение на пет поредни недели, от 18:00 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай