Свободно време

Антъни Хопкинс: Пуснете хората, които не са готови да ви обичат

За повече вдъхновение

23.07.2021г. / 05 46ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

"Пуснете хората, които не са готови да ви обичат. Това е най-трудното нещо, което ще трябва да направите в живота си и също така ще бъде най-важното нещо.

Спрете да се показвате на хора, които нямат интерес от вашето присъствие. Знам, че инстинктът ви е да направите всичко възможно, за да придобиете признателност от тези около вас, но това е инерция, която краде вашето време, енергия, психическо и физическо здраве.

Ако сте обидени, забравени или игнорирани от хората, на които отдавате времето си, не си правете лоша услуга, като продължавате да предлагате енергията си и живота си. 

Истината е, че не си за всеки и не всеки е за теб. Колкото повече време прекарвате, опитвайки се да накарате себе си да обичате някого, който не е способен да ви отговори със същото, толкова повече време губите да се лишавате от възможността за такава връзка с някой друг.

Прогледнете за истината: Може би, ако спреш да се появяваш, няма да те потърсят.

Може би, ако спреш да опитваш, връзката ще приключи.

Може би, ако спреш да изпращаш съобщения, телефонът ти ще остане тъмен със седмици.

Това не означава, че сте съсипали връзката.

Има хора, които не трябва да са в живота ти, открий кои са те.

Направете живота си безопасно убежище, където се допускат само "съвместими" хора.

Решете, че заслужавате истинско приятелство, истински ангажимент и пълна любов със здрави и успешни хора. Тогава почакайте и вижте как ще започнете да променяте всичко с позитивна и добра енергия!

Не губете време с хора, които не струват, промяната ще ти даде любов, уважение, щастие и защитата, които заслужаваш." - Антъни Хопкинс

Коментирай
Свободно време