Свободно време

Таро карта за 24 септември

Нужда от нещо ново

24.09.2021г. / 06 05ч.
Мария Дуковска
Снимка: Венета Евтимова.

Снимка: Венета Евтимова.

Карта на деня – Глупакът.

Свободен дух и спонтанни решения, невинност и ново начало, напълно освободено от стари обрeменености. Нужда от нещо ново, от смяна на цвета на косата да нов дом или дори държава. Карта, която ви насърчава да следвате сърцето и интуицията си!

Съвет за деня – Колелото на съдбата.

Колелото на съдбата е карта, която ни напомня, че има и по-големи сили от нашите намерения и планове. Това са онези събития, които идват сякаш от нищото, независимо дали ни носят проблеми или щастие, и които наричаме съдба, карма, шанс. Колелото на съдбата е неутрална карта, тя само ни напомня, че често това, което ни се случва е извън човешкия контрол, било хубаво или лошо.Сфинксът върху колелото ни призовава да бъдем мъдри и да внимаваме какво си пожелаваме, тъй като желанията се сбъдват, но последствията понякога могат да бъдат непредсказуеми.

В работата: Денят е подходящ за промени в кариерата, пътувания. Трябва да бъдем търпеливи, ако плановете ни не вървят по начина, по който искаме да вървят. Може да ни се случат неочаквани неща, синхроничности, както и неща, които се повтарят като в цикъл. Карта, която ни напомня да бъдем адаптивни и гъвкави дори и в неочаквани ситуации. 

За влюбените и семейните: В любовта, ако е нова, все още има много неизвестни, но със сигурност намеренията са чисти. Комбинацията от карти ни призовава да останем осъзнати за емоциите си. Може да означава и кармични връзки, но такива, които са дошли да ни научат на нещо, а това не винаги значи, че връзките ще са щастливи за нас. Такава е природата на колелото, то се завърта без значение каква ще е промяната, целта му е да върне баланса. Може да значи и връщане на стара любов и преосмисляне на приключили вече отношения.

Автор: Венета Евтимова

Венета Евтимова е йога инструктор и живо се интересува от човешкото тяло и душата, от мотивите, които ни вдъхновяват, от границите, които си поставяме и върховете, които можем да покорим.

За себе си открива, че картинният свят на Таро е един вълнуващ път за навлизане в дебрите на душата и започва да изучава символиката на картите и начините за работа с тях. Картите Таро улавят контрастите – доброто и лошото, триумфите и паденията, и сякаш отразяват всички цикли на човешкия живот, както и съкровените желания на човека.

Венета ще тегли комбинация от карти за всеки ден и ще чете каква е енергията на деня и какъв съвет ни дават картите Таро.

Коментирай