Свободно време

10 признака на манипулация от страна на колеги или шефа ви

Как да познаете, че сте обект на манипулация на работа

11.11.2021г. / 15 36ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. Манипулатори на работа са склонни да взимат предмети от бюрото ви, без да ви питат, а след това да ви обвиняват в същото. Карат ви да се чувствате сякаш полудявате.

5 знака, че сте обект на манипулация

Свързани статии

7. Манипулаторът на работа се кълне, че не прави нищо лично срещу вас. Когато го хванете в някакво действие, той отрича до последно, като използва аргументи, които ви карат да се съмнявате в себе си. Чувствате се виновни, че сте си позволили да го обвините в нещо неправомерно, въпреки че дълбоко в себе си знаете, че не сте луди.

8. Манипулаторът ще ви каже, че може да пропуснете срещата тази сутрин, защото не е толкова важна. Впоследствие ще разберете, че сте пропуснали нещо наистина съществено. Това ви поставя в неловка ситуация, която има за цел да ви представи в несъстоятелна светлина.

5 знака, че партньорът ви манипулира

9. Манипулаторите на работа събират ценна информация от вас, като после я използват или срещу вас, или я представят за свой успех.

10. Манипулаторите изкривяват политиките на компанията, за да подсигурят собствените си нужди и цели. Те обаче изискват от вас да спазвате стриктно правилата и ако ги нарушите те ще са първите, които ще ви издадат пред когото трябва.

Сигурни знаци, че партньорът ви е манипулатор

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
ya tozi skrit shev da se boyavi bre zad stenite i baba moje da go vidim kakav maskar a ne da se opitva
отговор Сигнализирай за неуместен коментар