Свободно време

10 навика на продуктивните хора

Как лесно да повишите продуктивността си в работата и в живота

06.12.2021г. / 07 18ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. Правят почивки и се награждават.

Не се страхувайте да почивате, дори да имате много работа и много ангажименти. Почивките всъщност повишават продуктивността. Те дават време на мозъка да систематизира свършеното до момента и да разпредели оставащото време за довършване на задачите. Не се страхувайте и да се награждавате за добре свършената работа. Стимулът винаги е добър начин да продължите напред.

5 начина да подредите домашното работно място според фъншуй

7. Грижат се за себе си.

Един от навиците на продуктивните хора е грижата за себе си. Не чакайте да станете крайно преуморени, за да си починете. Почивайте своевременно, грижете се за това да се чувствате добре, а това косвено ще помогне за повишаване на продуктивността ви.

8. Не чакат вдъхновение.

Продуктивните хора не чакат вдъхновението да им се стовари върху главата като гръм от ясно небе. Докато чакате, то може и да не дойде, а през това време да не сте успели да свършите и половината от това, което трябва. Затова просто действайте. Разсейването и губенето на време са лоши съветници.

Свързани статии

Как да ставате рано сутрин и да сте бодри?

9. Разбийте задачите си.

Продуктивните хора не само правят списъци със задачи и графици, но те систематизират всички ангажименти в тези списъци. Разбивката е добър начин да избистрите още по-добре картината. А резултатите ще дойдат по-лесно.

10. Просто започнете с отмятането на задачите.

Не протакайте. Колкото и трудно и невъзможно да ви се струва приключването на даден ангажимент, важно е да не протакате, да не отлагате и да не се чудите откъде да подхванете. Просто действайте. Понякога най-трудното е човек да започне, а след като започне, нещата започват да се подреждат на местата си.

10 признака, че сте с бърнаут синдром, но не го усещате

Коментирай