Свободно време

8 неща, за които да не се притеснявате след 30

Спрете да се страхувате от провала

29.12.2021г. / 16 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Колкото повече години минават, толкова повече правим равносметка на постигнатото в живота. Копнеем за промени, поставяме си цели, търсим своето щастие. Всяка възраст е красива и носи своите житейски уроци.

Определено 30-те имат много чар. През 30-те си години вече започваме да осъзнаваме, че не е добре токсичните хора да имат място в ежедневието ни, работата ни, семейството ни, празниците ни. Но все още има неща, с които ни е трудно да се разделим. Ето някои от тях.

1. Достигане на определени етапи в живота или постигане на някаква цел до определена възраст. Това е ограничаващо вярване, от което не се нуждаете. Ако не успеете според вашето време, какво ще стане, ще се откажете от някоя ваша мечта? Може да запишете университет, да започнете да учите нов език или да придобиете ново умение и след 30. Любопитството няма граници, желанието за успех също. На 40, 50, 60, 70... животът е пред вас.

5 неща, които показват, че не уважавате себе си

2. Притеснения дали ще намерите „правилния“ за вас човек. Запознанствата се променят много с напредване на възрастта, променяме своите критерии, може би дори ставаме по-изискващи. Ако мислите ви са вкопчени в това как нямате партньор, как не срещате никого и кога ще го срещнете, само си губите времето. Следвайте събитията, бъдете социални, забавлявайте се.

10 причини да спрете да чакате мъж, който се среща с друга

3. Да се опитвате да впечатлявате другите хора на всяка цена. На 30 вече осъзнавате, че сте пораснали, за да се опитвате да се харесате на всеки. Вече сте разбрали, че най-ценното качество е да бъдеш себе си, да се държиш естествено и да правиш това, което те прави щастлив.

4. Да правите неща по задължение, които всъщност не искате да правите. Ето това е нещо, което след 30 се научаваме, че трябва да променим. Ценим времето си, спокойствието си, комфорта си, и нашето „не“ е категорично „не“, когато не желаем да бъдем някъде или да направим нещо.

6 правила, които щастливите хора следват

5. Съжалявате за минали неща. Човек се променя с времето, израства духовно, развива се, може би дори става по-добър за себе си и другите. Няма как да върнете времето назад и вашите минали грешки не ви дефинират в настоящето, особено ако сте се променили в положителна посока.

6. Страхувате се от провала. Всеки има своите страхове и никой не би искал да се провали. Страх да не загубим работата си, партньора си, да не напълнеем, да не изразим себе си, защото ще ни критикуват, страх какво ще кажат хората, ако... и т. н. Страхове за неща, които може никога да не се случат. Изправете се срещу страховете си, гледайте на тях като на възможност за нещо по-добро, приемете ги и ще видите повече възможности, отколкото проблеми.

Свързани статии

7. Да се опитвате да промените хората. Всеки има своето разбиране за нещата от живота, затова или уважаваме чуждата гледна точка и не я приемаме като пречка за това да продължим да комуникираме с този човек или продължаваме напред. Глупаво е да мислим, че трябва да променим някого или че можем. Загуба на енергия, която можем да вложим в нещо градивно за себе си.

8. Да не приемате тялото си. Не харесвате фигурата си, отричате я. Как тогава искате да я промените? Тялото ни има нужда да бъде обичано, когато го обичаме такова каквото е, ние започваме съвсем естествено да се грижим по-добре за него, чрез хранене, спорт, подходяща козметика, козметични грижи. След 30 се научаваме, че трябва да обичаме повече тялото си.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 2 години )
ta az nikoga ne sum imala tova za prioriteti...???? da se opitvam da vpe4atliavam drugi hora ....na vsiaka cena ...ama 4e sme6ka
отговор Сигнализирай за неуместен коментар