Свободно време

Да се разходим по „Улицата на кошмарите“

Новият филм на Гийермо дел Торо излиза по кината у нас на 21 януари

20.01.2022г. / 07 02ч.
Аз жената
Снимка: Форум Филм България.

Снимка: Форум Филм България.

На 21 януари по кината излиза най-новият филм на Гийермо дел Торо – трилърът с ноар елементи „Улицата на кошмарите“. В главните роли ще видим едни от най-големите звезди в киното – Брадли Купър, Кейт Бланшет, Уилем Дефо, Руни Мара, Тони Колет, Ричард Дженкинс.

Психологическият трилър на Дел Торо, който освен режисьор е и сценарист на филма, ще ни отведе до дълбините на човешкото съзнание, където пресечна точка намират страховете, скритите желания, копнежите, онова, на което сме способни, за да постигнем мечтите си и цената, която сме готови да платим за тях.

„Улицата на кошмарите“ разказва за Стантън Карлайл (Брадли Купър) – бивш карнавален работник, който се превръща в една от топатракциите на нощните клубове в големия град. Чрез различни трикове, които заимства от своята колежка Моли (Тони Колет) и съпругът ѝ Питър (Дейвид Стратеърн), както и с помощта на приятелката си Зийна (Руни Мара), Стантън създава впечатлението, че е могъщ медиум, способен да чете умовете на хората. Първоначално идеята е просто да впечатлява и забавлява тълпата, но стремежът към слава и богатство става причина представлението да се превърне в средство за финансови измами, чиято цел са по-заможните жители на града. Така Стантън попада в полезрението на брилянтната психиатърка д-р Лилит Ритър (Кейт Бланшет), която става съучастник в най-големия му и опасен удар до момента, чиято цел е безскрупулния индустриалец Езра Гриндел (Ричард Дженкинс). Това, което Стантън не осъзнава, е, че преминава невидима граница и че забъркаш ли се с определени хора, светът бързо се превръща в тясно и враждебно място, а цената, която трябва да се плати, е ужасяваща.

„Улицата на кошмарите“ повдига завесата към интригуващата, малко позната и мрачна част на Америка и по впечатляващ начин ще ни покаже другата страна на Американската мечта – Кошмар.

Ще се разходим по Улицата на кошмарите от 21 януари само в кината.

Жанр: Психологически трилър, неоноар

Участват: Брадли Купър, Кейт Бланшет, Руни Мара, Тони Колет, Уилям Дефо, Ричард Дженкинс, Рон Пърлман, Дейвид Стратеърн, Тим Блейк Нелсън, Клифтън Колинс мл., Мери Стийнбъргън, Холт МакКолъни

Режисьор: Гийермо дел Торо

Сценарист: Гийермо дел Торо, Ким Морган

По романа на: Уилям Линдзи Грешам

Продуцент: Гийермо дел Торо, Дж. Майлс Дейл, Брадли Купър

Трейлър към филма:

<iframe width="600" height="500" src="https://www.youtube.com/embed/-QQCmiDOuwE" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Коментирай