Свободно време

Международното летище „Шереметиево“ в Москва награди „България Еър“ и „Бул Еър“

Националният превозвач бе отличен за пунктуалност и точност при изпълнение на полетите си

21.01.2022г. / 16 29ч.
Мария Дуковска
Снимка: България Еър.

Снимка: България Еър.

Поредно отличие получи националният превозвач „България Еър“. Авиокомпанията бе наградена с приз за пунктуалност и точност при изпълнение на полетите си от летище „Шереметиево“, Москва. Това се случи на годишните награди SVO Awards 2021. От страна на „България Еър“ престижната награда прие българският представител на авиокомпанията в Москва Иван Иванов.

С голяма чест приех отличието. То е поредното признание за качествения продукт, който авиокомпанията предлага на своите пасажери. Стремежът ни е постоянно да подобряваме продукта си и да отговаряме на високите очаквания на пасажерите. Тази награда показва, че усилията ни се оценяват от пътниците, което е и най-голямото признание, което може да получим“, заяви той.

Националният превозвач на България бе отличен за точност при изпълнението на полети по разписание в категорията за авиокомпании, които изпълняват до 500 броя полета на година. По време на церемонията в категориите за най-пунктуални превозвачи в Русия, в Азиатско-Тихоокеанския регион, както и за превозвачи на летище „Шереметиево“, изпълняващи над 500 полета на година, бяха отличени и други големи авиокомпании. Получаването на приз от годишните награди на международното московско летище е престиж за всяка отличена авиокомпания. Летище „Шереметиево“ разполага с най-мощната терминална инфраструктура в страната – пет пътнически терминала с капацитет 80 милиона пътници годишно, най-новите от които са проектирани и построени, като се вземат предвид най-високите 5-звездни стандарти на Skytrax. Модерната инфраструктура на летището, която включва три писти, може да обслужва до 110 милиона пътници годишно.

Авиокомпанията „Бул Еър“, която е част от авиационното семейство на Bulgarian Airways Group, част от което е и „България Еър“, също беше отличена за пунктуалност при изпълнение на полетите си в категорията за до 500 изпълнени полета годишно. Компанията спечели второ място.

Коментирай