Свободно време

Китайски хороскоп за годината на сиво-синия или черен воден Тигър

Обща характеристика за периода 01.02.2022 – 22.01.2023

23.01.2022г. / 13 47ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Както винаги китайската нова година започва на второто новолуние след зимното слънцестоене, а неин тотем или стопанин е един от знаците на китайския зодиак.

Датата не е постоянна и винаги е на 2-рото новолуние след зимното слънцестоене, което обикновено според популярната римска или западна зодиакална система се пада в знака на Водолея.

В китайската зодиакална система всеки знак попада под влиянието на 5 елемента (стихии): метал (злато), вода, дърво, огън и земя. Повторението им се случва веднъж на 60 години.

И така, на 01.02.2022 г. настъпва годината на сиво-синия или черен воден Тигър, според предпочитанията ви.

Стихията е факторът, определящ цвета на тотема и тъй като в случая е Вода, то той е сиво-синкав или черен. Добре е да се знае, че сиво-синкавият цвят е един от най-неопределените и променливи цветове, което също оказва влияние върху характеристиката на периода, по-къс дори от година. На 22.01.2023 г. сивият воден Тигър ще отстъпи място на сиво-синия или черен воден Заек или Котка.

Най-обобщено може да се каже, че предстои една интересна, наситена със събития, но и с препятствия година. Случващото се ще има дългосрочно отражение както в личния, така и в професионалния живот, но първоначално за всеки от нас (индивидуално) ще е трудно да се прецени дали натрупаният опит е полезен или не.

Основна стихия в годината на Тигъра е Водата, но видимо влияние ще оказва и още една стихия, Дървото. Причината е, че Водата осигурява живот на Дървото, а то от своя страна осигурява живота на нас, хората.

Проследявайки процесите на кръговрата в природата знаем, че Дървото „произвежда“ кислород, насища въздуха с влага, която от своя страна се превръща в облаци, напояващи Земята с животоподдържаща вода под формата на дъжд. Жизнеутвърждаващата връзка между двата елемента дава основание да предполагаме, че годината ще е значително по-плодотворна от предишните две.

Съвсем естествено е да свързваме характеристиката на годината с типичните черти на тотема.

Кое е най-впечатляващото в тази „голяма котка“ Тигъра? Едва ли някой би отрекъл красотата му, достойното поведение и благородната осанка. Мисленето му е мащабно. Не би дал своето, но и не би посегнал на чуждото. В сравнение с останалите знаци от китайския зодиак Тигърът е истински аристократ.

Той е чувствен (като всяка котка, между другото), съсредоточен, непоправим, при това безстрашен авантюрист, любител на пътешествията и любопитко. Но е и предпазлив. Не се хвърля презглава към нови преживявания. Преди това внимателно преценява последствията и „дебне“ опасностите.

Представителите на този знак са истински рицари. Обичат да изненадват с благородни постъпки и да предизвикват възторг в обкръжението си.

Но да не се заблуждаваме. Тигърът също си има недостатъци. Той е непредсказуем. Никога не се знае какво ще направи в следващия момент. Променя действията и намеренията си внезапно, с което успява тотално да слиса конкурентите, които най-често изпадат в паника и объркват реакциите си.

Освен това е сприхав. Ядоса ли се, нито може, нито пък иска да овладее емоциите си, от което най-често страдат присъстващите в най-близкото му обкръжение. В интерес на истината трябва да се каже, че Тигърът рядко „вади нокти“ без причина, но пък предизвикат ли го, показва че е хищник, без да се замисли.

Със същите специфични характеристики ще се отличава и годината му, но разновидностите на проявление ще са своеобразни за всяка сфера от живота.

Работа и професионални изяви.

Който до момента не е осъзнал, че светът като цяло се променя кардинално и скоростно, със сигурност ще се убеди, че процесът е необратим. Ще постигнат успехи хората, които са готови гъвкаво да се адаптират към новите условия, към динамиката на обстоятелствата. Точно толкова гъвкаво, колкото го правят котките.

Фактите ще трябва да се преценяват от различни гледни точки. Най-бързо ще напредват хората, които си изграждат ясна представа за собствения си потенциал и се опитват да прилагат уменията си в различни направления. Които са готови да трансформират и дори изцяло да променят насоката си на реализация, като например да превърнат хобито в основен източник на приходи, а печалбите от професията да останат на втори план.

Отношения и личен живот.

Според всеобщо утвърденото мнение Тигърът е единак, но това не е съвсем така. Вярно, Тигрите не живеят групово и на стада, но при всички случаи създават семейна двойка и са особено привързани и грижовни към партньора си и поколението.

В годината на Тигъра е много вероятно да „свият семейно гнездо“ дори отявлените така наречени „стари моми и ергени“. При това ще го направят смело и предизвиквайки безкрайна изненада у всичките си близки, вярващи че такова нещо не може да се случи. На всичкото отгоре отношенията ще се окажат стабилни, дълготрайни, приличащи почти на идилия. В този ред на мисли, ако човекът, когото харесвате изведнъж ви атакува с предложение за съвместен живот, не се двоумете прекалено, помнете че Тигърът е бърз, той реагира на предизвикателствата светкавично.

И раздухвайки малко „розовите облаци“, като се има предвид непоносимостта на Тигъра към лъжата и измамата, трябва да се отбележи, че раздели и разводи няма да липсват. Ще се разпаднат окончателно онези връзки, които са изчерпали съдържанието си и продължават да съществуват само на принципа: „да не ни говорят хората“.

Физическо и здравословно състояние.

Тигърът е устойчив, но това е, защото е предпазлив. В този смисъл е желателно да се заложи на превенцията, на здравословния начин на живот, умерени спортни занимания и подходяща храна. Всички знаят, че Тигърът не само не яде какво да е, но и не преяжда. Всеки който се придържа към този принцип на умереност и грижа за себе си най-вероятно ще избегне здравословните проблеми.

Автор на статията: астролог Петя Георгиева.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )