Свободно време

Г-жа Смях и Тъжният снежен човек – в „Умно село“ тази неделя по Bulgaria ON AIR

Телевизията излъчва специален епизод от поредицата със Стоянка Мутафова

26.01.2022г. / 16 12ч.
Мария Дуковска
Снимка: "Умно село".

Снимка: "Умно село".

Всички познават Стоянка Мутафова. Всички обичат „г-жа Стихийно бедствие“. Броени дни преди отбелязването на 100-годишнината от рождението на великата актриса, тази неделя, 30 януари, от 19:30 часа, Bulgaria ON AIR ще излъчи епизода „Възгледите на г-жа Стихийно бедствие“ от документалната поредица „Умно село“, за да почете паметта на тази изключително ярка личност, разсмяла хиляди от сцената на Негово величество Театъра.

Всички мислят, че познават царицата на смеха, шествала най-дълголетно по сцената и екрана. Но малцина са виждали и друга нейна страна – на Стояна, разсмиваща до сълзи своята публика, а после оттегляща се в самотата и тъгата по изгубени любови и приятели.

Безподобно „разсъбличане“ пред камерата на „Умно село“ прави любимката на българите, заради чийто лик, изсечен на юбилейна монета, се редиха неотдавна стотици в януарския студ.

В епизода от поредицата познатата Стоянка Мутафова отново ще разсмее зрителите на Bulgaria ON AIR до сълзи, но и ще ги потопи в света на една непозната Стояна – издигаща Снежния човек на своята любов Нейчо (Попов) далеч от хорските очи; водеща нощни разговори с любимата си Невена (Коканова); детето Стояна, израсло в колената на видни български интелектуалци.

Не пропускайте специалния епизод от поредицата „Умно село“ и вижте непознати страни от личността на голямата актриса Стоянка Мутафова – тази неделя, 30 януари, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати