Свободно време

3 обещания, които да си дадем до края на годината

За повече щастие

11.02.2022г. / 17 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В края на всяка отминала година си поставяме цели за следващата. Рядко обаче успяваме да изпълним и половината от тях. Все си намираме оправдания, а в края на годината отново недоволни от изминалото време си поставяме поредните цели, които няма да осъществим. Дължим повече на себе си. Затова споделяме с вас 3 обещания, които да си дадете до края на годината, защото само вие може да направите себе си щастливи.

1. Обещайте си да се отнасяте към себе си като към приятел

В оставащото време до края на тази календарна година, просто бъдете по-добри към себе си, сякаш става въпрос за вашия най-близък приятел. Невинаги е лесно да променим начина си на мислене, защото всеки има свой начин на живот, вътрешни светове. А точно тези вътрешни светове често са най-бурните и напрегнати места. Искаме да сме постоянно добри във всичко, да изглеждаме по-добре, да бъдем по-силни в трудни моменти.

Изберете камък и вижте какво е посланието за вас

И когато реалността се размине с исканията ни, ние наказваме себе си с негативни мисли, нездравословно хранене, демотивация, отказване от любими занимания. Най-много дължим на себе си. Всеки ден, ние прекарваме най-много време със себе си, а не се грижим достатъчно добре за личността си.

Ето защо трябва да си обещаем повече да не се нараняваме, да не се съмняваме в себе си, да приемем недостатъците си, защото никой не е идеален.

Цитати за моментите, в които негативните мисли се прокрадват

2. Обещайте си да спрете да се задоволявате с по-малко, отколкото заслужавате

Това важи за абсолютно всичко. Помислете колко емоции, време и енергия отделяте на хора, работа или дейности, които ви ценят наполовина и които не ви носят удовлетворение, не ви позволяват да се развивате. Понякога е трудно да напуснем зоната си на комфорт, но го дължим на нашето Аз. Време е да пуснете хората, които ви потискат, които не показват сериозно отношение към вас, които нямат намерение да бъдат в двойка с вас.

Свързани статии

Позволете си да искате повече за себе си. По-добро заплащане, повече внимание, обич, хубави пътувания, грижи за себе си. До края на годината си обещайте да вярвате, че нищо не е твърде добро за вас. Обещайте си да вярвате, че сте достойни за всичко, което искате в живота, и че не искате твърде много.

3. Обещайте си да си припомните колко далеч сте стигнали

Житейският път на всеки е различен. Всеки измерва успехите и щастието през собствената си призма. Кога бе последният път, в който поздравихте вашето Аз за това колко е силно в трудните ситуации, за това как се е справило с конкуренцията, как е надвило един лош навик, колко малки, но значими крачки е изминало дотук. Често забравяме да си казваме колко сме значими. Вместо това оставяме на другите да ни убедят в обратното.

Коментирай