Операции на някои от най-добрите български хирурзи могат да бъдат гледани онлайн. Това стана ясно по време на празника по случай първия рожден ден на здравния портал Puls.bg.

Първите видео демонстрации, вече качени на www.puls.bg, включват разнообразни интервенции – от шев на рана до сложни очни и мозъчни операции. По-кратките процедури могат да бъдат наблюдавани от начало до край, а от тези с продължителност над 1 час са показани най-важните моменти.

Към повечето видео материали има коментар, поясняващ най-съществените аспекти от наблюдаваната операция. Подобен подход към оперативните намеси не само се реализира за пръв път в България, но и е новаторски и за повечето световни здравни портали, поясни за Аз-жената д-р Николай Габровски, основател и изпълнителен директор на Puls.bg.

В момента на здравния сайт са качени общо 12 видео материала в 4 категории. Очаква се през идните месеци видео колекцията да се попълни с още полезни клипове.

През месец декември 2007 г. Puls.bg е регистрирал над 150 000 уникални посещения, което го прави най-популярния здравен портал у нас.