Свободно време

Нептун и Слънцето се изравняват на 12 март – възможни са заблуди

Какво не бива да правим

11.03.2022г. / 16 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки месец през звездната карта преминават различни планетарни събития. На 12 март 2022 г. Слънцето и Нептун – планетата на илюзиите, мечтите, ще се изравнят на 22 градуса в знака на Риби. Това изравняване се случва всяка година и всички ще усетим планетарните енергии на Нептун, около 4-5 дни преди настъпването на това изравняване, както и 4-5 дни след 12 март.

Женски хороскоп за март

Тази енергия е водна, мека и креативна. Помага ни да изведем своите мисли от рамките и да дадем ход напред на мечтите си. Нептун ни помага да усетим отвъд петте си сетива, напомняйки ни, че в живота има много повече от просто осезаемото.

Но Нептун също е планетата, свързана с висшето съзнание и безусловната любов, помага ни да видим, че времето е илюзия. Енергията на планетата е много подходяща за интуитивна и творческа работа, за изследване на по-дълбоки състояния на съзнанието. От друга страна обаче, не е подходящо да взимаме логични и практически решения.

Това, което не бива да забравяме за Нептун като планета на илюзиите е, че той може да замъгли преценката ни и да ни затрудни да видим по-ясно нещата край себе си. Ето защо тя не е благоприятна за взимането на конкретни решения, да се ангажираме с това или онова, защото всичко е илюзия и нищо не е такова, каквото ни изглежда.

Какво ви очаква до края на 2022 според нумерологията

Около и на 12 март 2022 г. се опитайте да се въздържате от вземането на конкретни решения, от поставянето на „присъди“, защото Нептуновата енергия не ни разкрива цялата информация, която ни е необходима. Понякога може да имаме усещането, че се движим през тъмнина, че не виждаме пътя пред себе си. Трябва да се движим бавно, вниманието ни да е повишено, защото ако не го направим, ще изгубим пътя си.

Таро карти за 2022 за всяка зодия

Още нещо, което е характерно за енергията на тази планета е желанието за бягство от реалността, да прибегнем към нездравословно хранене, употреба на алкохол, наркотици дори. От друга страна, бихме могли да използваме влиянието на Нептун, за да разширим интуицията си, да положим усилия върху творческите си проекти.

Дните преди, по време и след срещата на Нептун и Слънцето са подходящи за медитация, за свързване на нашето духовно тяло, за спорт, здравословно хранене. Мислете позитивно, не бързайте в нищо и се грижете добре за себе си.

Снимка: iStock

Коментирай